A szemész ezeket írta az adatlapomra, de nem tudom, hogy miket jelentenek?
J: Sph:- , Cyl: -0,50 , Axe: 90° , Pd:64
B: Sph:- , Cyl: -0,50 , Axe: 70° , Pd: 64
Azt mondta, hogy - feles a szemem, de azon lepődtem meg, hogy nem írt a Sph helyére semmit. Sőt kihúzta mindakét rublikát.
A neten akarom megnézni, hogy mennyibe kerül így egy szemüveg. De nem tudom.
16F
de ha kihagyom akkor nem engedi kiválasztani a lencsét.
de lehet az sph hoz -os értéket írni, akkor a rövidlátó értéke ott nem -os lesz?
Szia!
Neked nincsen se rovidlatasod, se tavollatasod, csak egy kis astigmiad, amit cylinderrel lehet korrigalni. Neztem ezt az oldalt, es megprobaltam osszeallitani a lencsedet. Ugy fog menni, hogy a jobb szem sph dioptriaja 0.00 azaz plan, a cylinderhez irod, hogy -0.5 es utana a fokot keri az a jobb szemnel 90 fok. addiciora nincs szukseged (akkor lenne, ha tul lennel negyvenen) a baloldalt ertelemszeruen kitoltod ugyanigy 0.00 plan D sph, -0.5D cyl es ez mar 70 fokban van (a fokok pontossaga fontos!) a Pd azaz a szemtavolsag pedig 64 mm. Sok sikert az uj szemcsidhez!
voltam az opti.cworlĐben, és ott úgy írták be a megrendelő lapra, hogy Sph: -0,5, Cyl:+0,5
de a szögeket is átszámolták egy másik értékbe
köszi a segítséget :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!