Mi a leggyakoribb ok amiért sokan nem tudnak kontaktlencsét használni?
Az optikában azt mondták hogy talán 1 valaki volt csak aki nem tudta megtanulni a kontaktlencse behelyezését. Nekem sok időbe telt és én is féltem attól h nem fog menni.
A legtöbben szerintem nem mernek belevágni mert viszolyognak attól hogy a szemükbe nyúljanak.
Az emberek 2%-a hord kontaktlencsét, ennél jóval többen szemüveget. A kontaktlencse nem drága, havonta kb 3-4 ezer ft.
Van aki próbálta de nem szereti. Unokatesóm azt mondta h ő nem tudta megszokni, ezért csak akkor használja ha muszáj, pl nyáron amikor napszemüveget használ.
Van aki allergia miatt nem tudja használni(ez időszakos), van aki szemszárazság miatt.
van olyan, akinek a szeme olyan adottságokkal rendelkezik amik miatt nem alkalmas a lencseviselésre.
minden szemnek van egy bizonyos görbülete. ez nem függ össze a szemüveg dioptriájával, hanem maga a szem domborúságának a foka.
ez lehet 0.5 , 0.8 stb.
van olyan szemgörbület amire nem gyártanak kontaktlencsét, vagy épp iss Mo.-on nem kapható, így az illető nem talál magának olyan lencsét amit tudna viselni.
persze viselhetne megközelítő görbület-értékű lencsét de az nem illeszkedne tökéletesen a szemére így torzítaná a látást és könnyebben elszaporodnának alatta a baktériumok, könnyebben elmozdulhatna.
van olyan is, akinek a szeme nem mindenhol egyenletes betegség vagy sérülés miatt
szemtengelyferdülés egyes eseteiben sem tud az illető kontaktlencsét hordani, vagy létezik egy olyan betegség, hogy a szaruhártya kitüremkedik az irisznél és ők sem hordhatnak lencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!