Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi a leggyakoribb ok amiért...

Mi a leggyakoribb ok amiért sokan nem tudnak kontaktlencsét használni?

Figyelt kérdés

2012. dec. 14. 07:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Túl érzékeny, száraz a szemük vagy még sok gyakorlás után sem tudják elviselni, ha a szemükhöz ér valami. Én ezeket a problémákat ismerem csak, de biztos van még több.
2012. dec. 14. 08:17
 2/4 anonim ***** válasza:
Én ezt az optikában is kérdeztem, azt mondták olyannal ők még nem találkoztak, aki ne tudta volna használni. Olyan volt csak aki nem merte, feladta az első nehézségek után.
2012. dec. 14. 09:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Az optikában azt mondták hogy talán 1 valaki volt csak aki nem tudta megtanulni a kontaktlencse behelyezését. Nekem sok időbe telt és én is féltem attól h nem fog menni.

A legtöbben szerintem nem mernek belevágni mert viszolyognak attól hogy a szemükbe nyúljanak.

Az emberek 2%-a hord kontaktlencsét, ennél jóval többen szemüveget. A kontaktlencse nem drága, havonta kb 3-4 ezer ft.

Van aki próbálta de nem szereti. Unokatesóm azt mondta h ő nem tudta megszokni, ezért csak akkor használja ha muszáj, pl nyáron amikor napszemüveget használ.

Van aki allergia miatt nem tudja használni(ez időszakos), van aki szemszárazság miatt.

2012. dec. 14. 21:43
 4/4 anonim ***** válasza:

van olyan, akinek a szeme olyan adottságokkal rendelkezik amik miatt nem alkalmas a lencseviselésre.

minden szemnek van egy bizonyos görbülete. ez nem függ össze a szemüveg dioptriájával, hanem maga a szem domborúságának a foka.

ez lehet 0.5 , 0.8 stb.

van olyan szemgörbület amire nem gyártanak kontaktlencsét, vagy épp iss Mo.-on nem kapható, így az illető nem talál magának olyan lencsét amit tudna viselni.

persze viselhetne megközelítő görbület-értékű lencsét de az nem illeszkedne tökéletesen a szemére így torzítaná a látást és könnyebben elszaporodnának alatta a baktériumok, könnyebben elmozdulhatna.

van olyan is, akinek a szeme nem mindenhol egyenletes betegség vagy sérülés miatt

szemtengelyferdülés egyes eseteiben sem tud az illető kontaktlencsét hordani, vagy létezik egy olyan betegség, hogy a szaruhártya kitüremkedik az irisznél és ők sem hordhatnak lencsét.

2012. dec. 15. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!