Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemüveg vs. Szemtorna?

Szemüveg vs. Szemtorna?

Figyelt kérdés

Szerintetek a Bates-módszer tényleg hatásos? [link]

Vagy inkább szemüveg kéne, esetleg kontaktlencse? -0,5 mindkét szemem a sok számítógépezéstől van-e esélyem normálisan látni szemüveg nélkül?

2012. dec. 2. 11:58
 1/10 anonim ***** válasza:
72%
Mindenképpen a szemtornát javaslom. Anno nekem a szemorvos felajánlotta ezt az alternatívát a szemüveggel szemben, de idő híján a szemüveget választottam. Abból viszont egyre erősebb kell, nagyon bánom már, hogy nem próbáltam meg.
2012. dec. 2. 12:12
 2/10 anonim ***** válasza:
66%

Aki nem számítógépezik egy buznyákot se annak is megváltozhat a szeme bármelyik irányban.A -0,5 az nem egetverő nem látsz jól távolra?

Amúgy az orvosok miért nem ajánlanak tornát vajon?

2012. dec. 2. 12:13
 3/10 anonim ***** válasza:
54%
A Bates-módszerre több mint 100 éve nem találtak tudományos bizonyítékot, hogy valóban működik. Nekem ez elég érv volt a szemüveg mellett...
2012. dec. 2. 12:19
 4/10 A kérdező kommentje:
Én már 2 napja csinálom a szemtornát. Távolra nem látok kb. annyira, hogy a betűket nem tudom olvasni azon a vackon.
2012. dec. 2. 15:00
 5/10 anonim ***** válasza:
42%

Semmilyen szemtornától nem javul meg a szem,mivel a szemtengely hossza nem megfelelő . Ezen meg sehogy nem lehet változtatni,se szemüveggel se tornával. A szemüveg egy eszköz,hogy láss . Mint ahogy a féllábúnak a mankó,ennyi. Erőltetni lehet a szemet,lehet élesebben látni hunyorogva,vagy apró lyukakon átnézve. Ez meg csak fizika . Attól még hiányozni fog az a fél dioptria vagy akármennyi.

Csináltasd meg a szemüveged és hordjad szépen .Nekem 10 éve van és 1 dioptriát romlott a szemem 10 év alatt ,pedig állandóan hordom.Nincs összefüggés a szemüveg meg a szem romlása között,a minuszos általában addig romolhat amig a növekedés be nem fejeződik (20-25 éves kor)

2012. dec. 2. 16:01
 6/10 anonim ***** válasza:
46%
hallottal mar szemizomlazrol? na, akkor eldontheted, hogy hasznos-e a szemtorna. (nincsenek olyan izmok amiket edzeni lehet, a sugarizom a fokuszalasra valo, azzal lehet kicsit csalni, de a rovidlatason nem segit)
2012. dec. 2. 20:15
 7/10 anonim válasza:
100%
Nekem is - 0,5-ös szemüveget írtak fel. De én a szemtorna mellett maradtam. Nekem segített a látásomon, óriási javulásra nem lehet számítani. de a leggyöngébb szemüvegnél simán segít a szemtorna. Ha pontosan végzed a gyakorlatokat, a szemkörüli izmok ellazulnak, és jobban tudsz majd fókuszálni. Aki nem próbálta ki csak rámondja, hogy nem jó, annak nem kell hinni. CSAK RENDSZERES GYAKORLÁS ÉS POZITÍV HOZZÁÁLLÁS KELL A SIKERHEZ. Nekem működik...
2013. febr. 26. 13:26
 8/10 XYZHUN válasza:

A szemüveg egy rövid távon használható drága megoldás.

A szemüveggel csak ellustítjuk a szemünket és kéri az erősebb lencséket.

A szem hártyába csomagolt folyadék, amit az izmok mozgása mozgat és így látunk közelre és távolra is. Tehát a szemizmok ellustulása látásproblémákat okoz.

A szemtorna elbecsülése a legnagyobb hiba, amit ember elkövethet a szeme megóvásának érdekében.

Mint minden testrészünknek a szemünknek is szüksége van ápolásra.

Gondolom, aki nem hisz a szemtornában az a fogmosásban, vagy a sportolásban sem hisz. De lehet még a memória játékban sem.

Válaszként, hogy miért nem foglalkoznak ezzel az orvosok? Két egyszerű oka van.

Az orvosnak sokkal egyszerűbb felírni egy szemüveget, mint visszatérő páciensekkel foglalkozni és tanítani őket a különböző szemtornák technikáira.

Átlagos emberi mértékkel felfoghatatlan nagy üzlet a szemüveg. És, mivel az orovosok is tudják, hogy a szemüveg nem előrelépés csak rövidtávú megoldás. Tudják, hogy a páciens egész életében járni fog szemészetre és, így nagyobb biztonságban tudják az állásukat.

Mindenki döntse el, miben hisz.

Bár azért én meglepődnék, ha egy gyógytornász azt mondaná nekem, hogy ő nem hisz a tornában.

Mankó és kész!

2016. júl. 25. 13:11
 9/10 anonim válasza:

> hallottal mar szemizomlazrol? na, akkor eldontheted, hogy hasznos-e a szemtorna.

Hallottál már szívizomlázról? Na, akkor eldöntheted, hogy hasznosak-e az állóképességi sportok! :)

2017. máj. 15. 10:47
 10/10 anonim válasza:
Régi kérdés de valaki írta hogy: szerintetek az orvosok miért nem javasolják a tornát... szerinted??? Mert neki abban nincs pénze! Nyilván azt akarja hogy szemüveget vegyél. Apám 2 évvel ezelőtt kezdte el csinálni kb fél évig is jó lett a szeme. Én is el akarom kezdeni csak eddig lusta voltam csinálni. De ha javulni fog a szemem akkor írok majd 😀
2021. ápr. 4. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!