Ha fentről lefelé addig elolvasod akkor 50 %-os a látásod.
Ha végig el tudod olvasni, azaz alatta is az a jó , akkor 100 %-os, tökéletes / 1,0- 1,0 /
2012. nov. 29. 20:30
2/7 anonim válasza:
Én szemüveg nélkül a legnagyobbat sem látom. Akkor nekem 0%-os a látásom?
2012. nov. 29. 20:53
3/7 anonim válasza:
2-es: igen, rovidlato vagy es a nyers vizusod (a szabad szemes) latasod kevesebb mint 10%. ez szerencsere nem azt jelenti, hogy nem lehet szemuveggel 100% a latasod es azt sem, hogy vak vagy, mert fenylatasod van pl. (ha a tablat nem latod es kivancsiak ra, hogy mennyi az annyi a 10% alatt, akkor ujjakat olvastatnak veled es az adja meg, hogy mennyit latsz, hogy milyen tavolrol tudtad felismerni, hany ujjat mutattak) arra viszont lehet ebbol kovetkeztetni, hogy viszonylag eros szemuvegre van neked szukseged.
2012. nov. 29. 23:24
4/7 anonim válasza:
És akkor mi van, ha el tudom olvasni, de nem éles. És zavar, ha nem éles.
2012. nov. 30. 09:08
5/7 anonim válasza:
#3: -2.0 mindkét szemem. Szerintem ez nem mondható túl erősnek és nem mondható, hogy csak fénylátásom van... Csak az első válaszoló csapásán továbbmenve gondoltam tovább, hogy nekem akkor 0% a látásom, ha a legnagyobbat sem látom...
2012. nov. 30. 09:18
6/7 anonim válasza:
figyu, az elsonek igaza van. 10% alatt mashogy vizsgaljak, de mivel mar az annyira elenyeszo, altalaban nem szoktak tovabb vizsgalni, pl hany meterrol latod az ujjat. es igen, csak fenylatasod van szemuveg nelkul, de azt is meg tudom mondani, hogy mekkora tavolsagig latsz kb tisztan 1/x=2 ->x=0.5 azaz 0.5 meterig. ott a tavoli fokuszpontod a vegtelen helyett. probald csak ki a kezeden! de dontworry, nekem is ketteske a szemem, es koszonom jol vagyok. ez csak egy adat, hogy szemcsi nelkul hogy latunk, ezen ne kapd fel a vizet:) egyebkent a 2D valoban nem szamit nagyon rossznak, de ha belegondolsz, hogy nem latunk semmit a tablabol... szoval minket nem kell meggyozni a szemuvegviseles elonyeirol (vagy akar a kontaktlencseviseles elonyeirol).
a masik kerdes valasza: ha el tudod olvasni a legalso sort is, de nem tiszta a kep es meg foleg zavar is, jelezd a vizsgalaton, azert vagy ott;)
2012. nov. 30. 19:53
7/7 anonim válasza:
o bocs, nem csak fenylatasod van (besetaltam a csapdaba), azt a legelso magyarazatban csak peldanak irtam. szoval. tabla olvasas 10%-ig, utana ujjmutogatas 5 meterrol meterenkent egyre kozelebb haladva, egesz egy meterig. utana karmozgas latas, es ha az sincs utana jon a gyertya (ma mar inkabb pupilla lampa) es mond meg hogy hol latod a fenyt, na az a feny latas. de ertelemszeruen ha latod 5 meterrol kb mennyi ujjat mutatnak, akkor nem fognak gyertyat gyujtani, hogy van-e fenylatasod (mert akkor van). szoval 10% alatt van a nyers vizusod, de ez egy nesze semmi fogd meg jol, tenyleg egy majdnem felesleges adat egy igazan rovidlato eseteben. (inkabb szemeszeten fontos pl mutet elott - mutet utan, hogy mennyi a nyers vizusod.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!