Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hogy lehet az hogy a barátnőmn...

Hogy lehet az hogy a barátnőmnek barna szeme volt, most pedig zöld lesz neki?

Figyelt kérdés
Szval kb 4-5 éve teljesen barna volt a szeme [link] Mint itt a képen a 4. kép, aztán ma meg már úgy néz ki mint a 3., hogy a pupilla körül barna, de kívül pedig zöld. Ez hogy lehet? 15 éves. Tudom hogy furcsán hangzik, de tényleg megváltozott a szeme színe.

2012. nov. 9. 17:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

volt egy professzor asszony, a varosban ahol elkezdtem a gyakorlatomat. joba voltunk, es beszelgettunk a szemeszetrol, szemrol. es valahogy felmerult, illetve hat en csacsogtam el, hogy anyumnak olyan szinu szeme volt mint az enyem, de mara mar besotetedett es olyan lbszast kaptam a prof. asszonytol, ugy lehordott! azt mondta azt gondolta, hogy ennel normalisabb vagyok, es hogy a pigmentek nem vandorolnak a szemben ( mert am ez okozza a szinek variaciojat, hogy mennyire elol vagy hatul van a pigment), ez ujszulotteknek valtozhat, de felnott embernek nem. hm. anyum szeme es haja egyre csak sotetedik, sot, amikor nezem ezt a hires kepet

[link]

allandoan ez jut az eszembe. szoval csak felve, es hallkan irom: szerintem siman lehetseges, hogy egy-ket arnyalatot valtozik a szem (a zold egyebkent is kozel all a barnahoz es a zold megvilagitas/hatter fuggvenyeben latszodhat szurkenek, zoldnek es barnanak is.)

2012. nov. 9. 19:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

az előző jól mondta.

papámnak a mogyoróbarna szeméből lett időskorára egész zöldes.

nekem meg a kék szememből 9-10 éves koromra zöldesszürke.

a csládban senkinek sem babakorban változott a szemszíne hanem valamikor gyerekkorban vagy, így 50 után.

anyukámnak is barna szeme van, de régebben sötétebb volt, fényképeket egymás mellé tesszük és látszik.

a szemszín nagyon sok dologtól függ, elvileg eddig 3 ggént is találtak ami befolyásolja és ezen belül még rengeteg féle változat van.

nekem is zöldes a szemem, a barátnőmnek is mégis másféle.

viszont az igaz a szemszínváltozásra hogy általában sötétebből lesz világosabb szem (időseknél látni sokszor nagyon világoskék szemet és van köztük aki mondta hogy régen egész sötétkék volt neki).

egy esetről tudok hogy zöld szemben lettek barna foltok, tbc-s volt a néni és azt mondta hogy utána lett neki olyan

de nem tudom összefügg-e ez a betegséggel

2012. nov. 10. 13:30
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ismerek olyat a családomban akinek évszakonként halványul és sötétedik a szemszíne...zöldről sárgásra - sárgásról zöldre...szóval nem butaság. :) érdekes átmenetekben. Mamámnak meg tarka szeme volt,kék, zöld, még piros is volt benne egy foltnyi. gyönyörű volt :) Páromnak pedig foltos, zöld szemben, fekete csíkok és pöttyök vannak. kivételek igenis léteznek. Nem butaság amit írsz. :)
2012. nov. 13. 11:10
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen, engem is érdekelt ez a téma, és furcsa volt nagyon sokan egyből lehurrogtak, de aztán mégsem annyira egyszerű ez a dolog :D Köszönöm a válaszokat :)
2012. nov. 13. 20:10
 5/8 anonim válasza:
100%
mondok merészebbet... 14 éves koromig világos kékes szürkés szemem volt most meg sötétebb zöld de nagyon eltér az árnyalat és ha ez nem volna elég, apámnak is meg nekem is hangulatunktól függ a szemünk árnyalata, nekem van h egész világos zöld de van hogy nagyon sötét, sokan meg is lepődnek rajta, hogy egyik nap elég világos zöld másik nap meg egész sötét
2012. dec. 31. 01:53
 6/8 Feketeardói válasza:
100%
A dédnagymamámnak fiatal korában gesztenyebarna szeme volt, kb 60 éves korától teljesen kizöldült, és úgy látszik örököltem ezeket a géneket csak nekem, 20 éves koromtól kezdett kifele zöldülni és még folyamatban van, gondolom mivel anyám csládfáján szinte mindenkinek zöld szeme van, így száz%, hogy a géneimben van! Biztsan csak most aktiválódtak ezek a gének :D. De viccen kívül, ez nem hülyeség, sok embert ismerek akiknél hasonló előfordult.
2014. máj. 2. 22:41
 7/8 Tamóca98 válasza:
100%

Én sötétbarna szemmel születtem, de 14-15 éves koromban elkezdett kivilágosodni és mogyoróbarna lett.

Ahogy előző válaszadónál, nálam is nap mint nap előfordul, hogy hangulatomnál fogva változik így megkérdezik az emberek, hogy tulajdonképpen milyen is a szemem színe, mert van mikor egész sötét zöld, másnap inkább borostyán vagy arany...szóval amit leírtál az teljesen lehetséges (csak tudományosan nem:D).

2015. jún. 20. 08:20
 8/8 anonim válasza:

Én is sötétbarna szemmel születtem, majd tinédzser koromra teljesen világos lett. Amikor narancssárga árnyalatúra sikeredett a hajam (szőkítés első próbálkozások:D) akkor a szemem színe is narancssárga, mézszínű lett. Majd visszatértem a fekete hajszínhez és azóta zöldes barna, de ha nyűgös, fáradt vagyok akkor sokkal világosabb. :D

Állítólag az ételek is hatással vannak rá, bár ezzel még kísérletezem. :)

2016. jún. 10. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!