Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Dudor a szemhéj szélén, mi...

Dudor a szemhéj szélén, mi lehet ez?

Figyelt kérdés

[link]

Ilyesmi van a szememen, csak pont a felső szemhéj közepén. Ma megnéztem és már sokkal kisebb mint tegnap, egyébként nem duzzadt a szemhéjam és nem is vörös. Erre a képre azt írják, hogy árpa, de nem úgy tűnik..

A szemem belseje láthatóan irritált, folyton olyan érzésem van, mintha valami birizgálná a szemem belső sarkát, de pont oda lóg egy befelé forduló, hosszú alsó szempilla, és simán elér a szemem belső zugáig.. És csak a szemem belső fele irritált, a külsőnek semmi baja.

Ezen felül viszketett is egy kicsit tegnap, de mára már nem.

Nem tudom, hogy ez most csak véletlenek együttese, esetleg enyhe kötőhártya-gyulladás vagy árpa? Szerintetek? Elmennék én orvoshoz, de ma ugye nincs..

2012. nov. 1. 09:41
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja és most kamillával borogatom majd, hátha használ...
2012. nov. 1. 09:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Nyugi, nekem is elő szokott fordulni (pl. ha véletlen koszos kézzel hozzáérek a szemhéjamhoz), de pár nap alatt magától szépen elmúlik. Kicsit kellemetlen érzés eleinte, de nem kell parázni miatta :)
2012. nov. 1. 11:33
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem egyes szemfestékektől jön ez elő.

Ahogy pislogsz, ez a kis dudor karcolja a szemgolyódat, olyan érzés mint amikor belemegy a szempilla a szemedbe.

Én ilyenkor nagyon alaposan, fertőtlenítővel, körömkefével kezet mosok, majd egy határozott mozdulattal lekaparom onnan. És kész!

2012. nov. 1. 18:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az a gyanúm, hogy nem a kis vacak okozza ezt, hanem esetleg magának a betegségnek a mellékterméke :( Próbáltam kamillával borogatni, de gyanús, hogy allergiás lehetek rá, mert amint levettem bevörösödött a szemem és viszketett, égett, bedagadt stb, szóval ezt hanyagolom. Holnap elmegyek orvoshoz, hátha tud valamit mondani.. A vörösség, könnyezés, idegentest érzet megvan, szóval gyanús, hogy kötőhártya-gyulladást szedtem össze, de majd az orvos mond biztosat. Simán lehet attól is, hogy a dudor miatt birizgáltam a szememet, és ettől gyulladt be, mondjuk annyira sokat nem fogdostam, és figyeltem, hogy azt is tiszta kézzel, de úgy látszik mindegy volt.
2012. nov. 2. 01:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!