Kontaktlencsések, ti tapasztaltatok már ilyet? (lent)
Tegnap jöttünk haza egy nyaralásról, és mikor fürödtünk mindig kivettem, na tehát tegnap hazaértünk rögtön kivettem, hamarabb is mint szoktam, és később is tettem be.
Átlagban egy nap 15 órát hordom, tegnap csak 10-et kb.
És ma mikor betettem pár percig nem volt semmi gond, el is mentem a templomba, reformáció alkalmával, a gyerekek tartottak kis műsort tehát hosszabb is volt a szokásosnál. De már mikor leültem rögtön éreztem, hogy a bal szememmel valaki van, nagyon fájt olyan égető szóraz szúró maró érzés volt. Már mire hazaértem teljesen eldörzsöltem, rögtön kiszedtem mikor hazaértünk. Azóta szemüvegben vagyok.
Mi miatt lehetett ez?
Most jól megtisztítottam, majd kiváncsi leszek holnap mi lesz vele.
Még most lesz 2. hónapja, hogy lencsét hordok. Még pont egy hétig hordatom. Az előzőnél nem tapasztaltam ilyet.De anyának nem mondhatom meg hogy valami baja van, mert azt mondta, ha bármi baja lesz akkor nem hordatom, így is fél évig győzködtem, hogy engedje meg.
Ja és még egy kérdés, ti minden nap szoktátok cserélni a folyadékot a tartóban? Mert valaki azt mondja, hogy ő csak 3-4 naponta
Köszi hogy elolvastad, és válaszoddal segítesz! :)
Berakásnál valami szösz, porszem mehetett rá, ami utána zavarta a szemedet. Előfordul ilyen. Ezt úgy lehet megelőzni hogy mielőtt berakod öntesz rá folyadékot bőven... mikor ott tartod az ujjadon.
Folyadékot minden nap kell cserélni, ez természetes, hiszen abba ázik le a napi kosz, ha visszarakod a koszos folyadékba az nem tesz neki semmi jót. Ha a folyadékot sajnálod akkor vegyél olcsóbb fajtát, pl Rossmannban van 400, 800 ft-ért is. Azok is ugyanolyan jók.
lehet hogy tenyleg csak egy kis por szem, de kerdeses, hogy karositotta-e a szemedet (mert tudja am!) ezt nagyitasban kell megnezni. egy jo tanacs: ne dorzsold a szemed. sose! a kezed se tiszta es ha tenyleg ott egy porszem a lencse es a szemed kozott akkor vegig karistolod a szaruhartyadat, es onnantol nyitott kapu a szemed a korokozok szamara.
a folyadekba mikor beleteszed a lencset ohatatlan hogy marad egy kis feherje a lencseden, ami remek taptalaj mindenfele korokozoknak. siman lehet hogy ezert kellett egy hettel hamarabb kihajitanod a lencsed, mert az ugy mukodik mint egy szivacs. szoval naponta csereld a folyadekot a tartodban, jo ha kiszaritod a tokot mikor fent van a lencsed, es csap vizzel ne erintkezzen sose a tok, a folyadekkal kell azt is atobliteni. ha nem hasznalod a lencsedet, akkor eleg alatta 3-4 naponta folyadekot cserelni.
Ha alá megy egy szösz akkor érzed hogy kényelmetlen de nem egy-két perc után hanem rögtön.
Nálam van amikor 1-2 óra múlva érzem h nem kényelmes de ez az érzés el is múlik pár perc alatt.
Folyadékot mindig kell cserélni miután használtad a lencsét.
"Még pont egy hétig hordhatom."
Ez azt jelenti hogy nyugodtan hordjad utána is 1 hétig. :) Én 2 hónapig hordok 1 párat és semmi bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!