Most lett először kontaktlencsém, fáj tőle a fejem, természetes ez, vagy adhat okot az aggódásra?
Az a problémám, hogy miután berakom a kontaktlencsét fáj a fejem, ma 3 órát volt benn, az első 2 órában fájt, utána már nem, mióta kivettem azóta is fáj a fejem:/ 3 napja van meg és egyébként egyre jobb, a szemem is jobban szokja, nem is érzem, vagy csak minimálisan, de ez a fejfájás nagyon aggaszt:/ Lehet valami probléma nagyobb probléma miatt vagy az elején még természetes?Másnak is volt ilyen?
Előre is köszönöm a válaszokat.
1,5-ös mindkét lencse, azelőtt 1,5-ös és 2-es szemüveget hordtam, de a 2-est túl erősnek mondták optikában többször is. Hogy rossz fajta-e nem tudom, nem márkás, magyar gyártmány, de nem tűnik rossznak. Egyébként nem rossz amikor benn van, el tudom viselni simán. Nem lehet, hogy azért, mert előtte nem hordtam folyamatosan a szemüveget?
Azért valamit nyugtatott, hogy nem vagyok egyedüli ezzel :)
A kontaktlencse közelebb van a szemhez, abból mindig gyengébbet szoktak adni mint szemüvegből. Szóval ha neked a 1,5-ös szemüveg is jó, akkor a lencse mindenképp erős. Ez pedig fejfájást okoz.
Ugyanígy a hidrogél lencsék is, amiknek gyenge az oxigén áteresztő képessége. Egy jó lencsének 100 Dk/t fölött van az oxigén áteresztő képessége. Ezekre nem árt figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!