Miért luxus a szemüveg a kancsal kisgyereknek?
úgy értem, hogy nem hozott jelentősebb javulást se a takarás, tornáztatás, se pedig a szemüveg. annyit javítottak a műtéttel pici koromban, h most már nincsen totálisan bent a szemgolyóm, de ennyi.
előző voltam.
A kancsalság nem csak esztétikai dolog. Abban egyetértek, hogy nem minden esetben kezelhető.
De ma már nem is szűrik a gyerekeket. Pedig sok kellemetlen perctől lehetne őket megkímélni. S ne jöjjön nekem senki azzal, hogy ez nem probléma. Igen is probléma, mert kezelten vagy rosszul kezelt kancsal lehet hátrányos helyzetű. Láttam már olyan kisgyereket aki pl ezért nem játszott a többiekkel, mert nem látta ki merre van és inkább nem mert megmoccanni sem.
Tudom milyen kockázatos egy szem műtét. Nekem ne magyarázd! Te sem tudod a történetem!
Én is kancsal kisgyerek voltam és tudom milyen az inkább nem játszani, mert olyan szemüveget kaptál ami nem jó. S tudom milyen az úgy tükörbe nézni,hogy ez már nem probléma.
De visszatérve engem az zavar legfőképpen,hogy ma már nem kötelező szűrni 1 éves korban a gyerekeket. Vannak olyan súlyos esetek,hogy hiába a szemüveg, a takarás és a műtét nem segít.
Egyébként én is kancsal vagyok,mindent tudok,amit elmondtál,lelkileg is szenvedek ettől eléggé.Egyszer megműtöttek érzéstelenítésben,nem volt kellemes,viszont segített rajta,de még mindig kancsal vagyok,ennél többet egyszerűen nem lehet kihozni belőle,és nem fogok megint kés alá feküdni :(
Ha nem tetszik,nem nézel rám,és még sok más sorstársamra!
bocsánat az off-ért!
Kedves kérdező, te egy paraszt vagy! Nem szégyelled magad?
Honnan tudod, hogy kinek hány sikertelen műtétje volt? Nem mindenki olyan szerencsés, mint te! Rengetegen végigszenvedik a gyerekkorukat, először a takargatással+csúfolással, majd a műtettétel. Sok kisgyereknek nem sikerül először a műtét, továbbiak várnak rá. Aztán 10-18 éves kor között nem is műtenek, csak nagyon kivételes esetben. Szerinted milyen lehet a kamaszkorodat kancsalként megélni? Elárulom: szar. Azt hiszi az ember, hogy ennek a korosztálynak van annyi intelligenciája, hogy ha nem is fogadja el a másságot, de legalább tolerálja azt. De nincs ennyi eszük, csúfolódnak, mert csúfolni menő dolog még középiskolában is. Mert ettől ők menők lesznek.
Aztán 18 éves kor után ha szerencséd van, akkor vállalják az orvosok a műtétet, ha még szerencsésebb vagy, akkor sikerül is végre a műtét, és végre teljes értékű embernek érezheted magad. Ha peched van, akkor nem vállalják a műtétet, vagy műtét után néhány évvel elkezd a másik irányba menni a szemed, szóval újra kancsal leszel. Ha van még kedved és energiád, akkor eljátszhatod ugyanezt 1-2 műtét erejéig, de tovább nem, mert a szem sem bír ki 4-5 műtétet, ekkor az orvosok végképp elutasítják a műtétet, és élheted az életed kancsalként! De valamennyire azért megnyugszol, mert bár gátlásos vagy miatta, úgy vagy vele, hogy legalább a felnőttek már felérik ésszel, hogy milyen a kancsalság avgy más fogyatékosság. De nem, mert feljössz a gyakorikerdesek.hu-ra, és ilyen idióták, mint te, fel vagy háborodva más búján-baján, és azt állítod, hogy tisztában vagy a dolgokkal! Ha tisztában lennél, nem írnál ilyen hülyeségeket, mint hogy a kancsalság egyszerűen gyógyítható. Elárulom neked, a kancsalság mindig nehezen és időigényesen gyógyítható!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!