Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Foltok vannak a szemlencsémen,...

Foltok vannak a szemlencsémen, valakinek van/volt ilyen gondja?

Figyelt kérdés
Először sárgafolt sorvadásnak mondták, majd hályognak. Az utolsó vizsgálaton a doktornő azt mondta látja, hogy foltok vannak a szemlencsémen, de nem tudja, mi lehet ez. Volt vagy van valakinek ilyen problémája? Mi lehet ez? Hogyan orvosolható? (56 éves nő vagyok és kb 6-10 hónapja kezdődött)

2012. okt. 11. 20:59
 1/3 anonim ***** válasza:
nekem is kb 6 hónapja kezdődött ez....az utobbi egy hétben kezdtem jobban felfigyelni rá,pl:ha hüvejkújjamat nézem a bal szememmel akkor csak egy szürke foltot látok a kisujjam helyén.. fogalmam sincs milehet ez.. de naagyon idegesít
2012. okt. 13. 21:58
 2/3 anonim ***** válasza:

ha a szemlencse válik átlátszatlanná az szürkehályog.

a sárgafolt a szemfenéken van, míg a szemlencse az irisznél. szóval ha a lencsével van a gond, akkor az olyan tüneteket okoz, hogy az illető nem látja olyan élénken a színeket mint eredetileg, olyan mintha "vízfüggöny" mögül nézné a tárgyakat, vagy mint mikor az ablaküveg homályos, párás.

kezdeti szakaszban "javul" a látás, szemüveg nélkül lát jól az ember de ez a betegség jele.

ha a sárgatesttel van a gond, akkor pedig a látás középen romlik, szürkés terjedő folt miatt középen megszűnik a kép, csak oldalirányba a "szeme sarkából" lát a beteg.

Ha négyzetrácsos papírt néz, akkor a négyzetrácsok eltorzultnak látszanak bizonyos részeken.

Azt nem tudom hogy lehet-e egyszerre a kettő mert majd most fogjuk tanulni

2012. okt. 14. 14:56
 3/3 anonim ***** válasza:

[link]

ez a sárgatestes

[link]

ez pedig a szürkehályog

[link]

ezen látszik a szem ábráján jól

de ezek a leggyakoribb szembetegségek, még számos másféle is van, szemrák stb. amik ritkák és nehezebb is megállapítani őket

2012. okt. 14. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!