Szemüveg vagy kontaktlencse? Indokoljatok is, légyszi!
Ahogy érzed. Nekem olyan karakteressé teszi a szemüveg az arcomat, hogy nem igazán fordult meg a fejemben hogy letegyem. Olyan "üres" lesz az arcom nélküle :D
Próbáld ki nyugodtan a kontaktlencsét, aztán akár váltogathatod is :)
Olyan nincs hogy csak kontaktlencse. Olyan van hogy szemüveg, vagy szemüveg és kontaktlencse.
Én szeretem a lencsét, minden nap hordom is. A szemüvegre mindig rárakódott a por úgyhogy nem szerettem. Már csak este van rajtam a szemüveg. Ha valami kérdésed van a lencsével kapcsolatban akkor írj nekem, szívesen válaszolok.
Jól írták, vagy szemüveg, vagy szemüveg ÉS kontaktlencse.
A kontaktlencsét nem rakhatod be, ha pl. gyulladt a szemed.
Ma már nagyon korszerű anyagú lencsék vannak, de ezzel együtt esténként steril kézzel kivenni, leölbíteni, folyadékban eltárolni - ez idő, macera.
Fel kell készülni arra, hogy lencse mellett mindig nálad kéne legyen a szemüveged, és legalább a lencsetartó tok, feltöltve tiszta tárolófoyladékkal. Ha belemegy valami a szemedbe, vagy váratlanul bepirosodik, begyullad, akkor akár napközben is kellhet kivenni, és akkor szemüvegben folytatod a napot. (Nekem 5 év alatt eddig csak 1-2-szer fordult elő ilyesmi, de azért megesik.)
Vannak, akiknek a szeme nem tudja megszokni a kontaktlencsét.
Lencsével gyakoribb orvosi kontroll kell, mert károsodhat a szemed nyálkahártyája, amit csak műszerrel lehet kimutatni. (Ha te észreveszed, akkor már rég rossz, mert ez a probléma gyógyíthatatlan, ergo jobb, ha kiderül, mielőtt konkrét panaszt okoz.) Ekkor abba kell hagyni a lencsehasználatot. Ez mondjuk nagyon ritka, főleg normális lencsehazsnálat mellett - tisztítás, éjjelre kivétel stb.
Én nem bántam meg a váltást, végre megint átélem azt, hogy látok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!