Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemüveg vagy kontaktlencse?...

Szemüveg vagy kontaktlencse? Indokoljatok is, légyszi!

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok, a szemem kb -2-es. Váltsak kontaktlencsére, vagy maradjak a szemüvegnél?

2012. okt. 10. 21:34
 1/9 anonim ***** válasza:

Ahogy érzed. Nekem olyan karakteressé teszi a szemüveg az arcomat, hogy nem igazán fordult meg a fejemben hogy letegyem. Olyan "üres" lesz az arcom nélküle :D

Próbáld ki nyugodtan a kontaktlencsét, aztán akár váltogathatod is :)

2012. okt. 10. 21:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha zavar a szemüveg akkor váltás szóba jöhet, ez a te döntésed. Ha viszont arra vagy kíváncsi hogy tűnsz vonzóbbnak szemüvegben vagy kontaktlencsét hordva az is lehet váltás oka, ez legyen a te ízlésedre bízva. Velem rengeteg olyan lány jött szemben az utcán aki szemüveges volt és jól állt neki, ha valaki szeret akkor elfogad úgy ahogy vagy.
2012. okt. 10. 21:57
 3/9 A kérdező kommentje:
köszönöm :) inkább ilyesmikre gondoltam hogy sok a macera egyikkel/másikkal, kényelmesebb/zavaró, de amit írtatok, szintén hasznos, köszi mégegyszer!
2012. okt. 10. 21:59
 4/9 anonim ***** válasza:
43%

Olyan nincs hogy csak kontaktlencse. Olyan van hogy szemüveg, vagy szemüveg és kontaktlencse.

Én szeretem a lencsét, minden nap hordom is. A szemüvegre mindig rárakódott a por úgyhogy nem szerettem. Már csak este van rajtam a szemüveg. Ha valami kérdésed van a lencsével kapcsolatban akkor írj nekem, szívesen válaszolok.

2012. okt. 10. 22:30
 5/9 anonim ***** válasza:
Én a lencsét preferálom. Sokkal kényelmesebb, reggel beteszed és egész nap élesen látsz, nem porosodik, nem párásodik, nem kell figyelni rá, nem is érzed, hogy bent van... Annyi hátránya van, hogy valamivel drágább, mint a szemüveg. Nekem pl.: kb. 15 000Ft/félév.
2012. okt. 10. 23:06
 6/9 anonim ***** válasza:
78%
Kontaktlencsével kevesebb a gond. Reggel berakni, este kivenni. Ennyi. Szóval én azt választottam, nekem nincs is szemüvegem, sosem volt rá szükségem. Annyira nem is nagy kiadás a kontaktlencse, egy normális fajta már kb 5000 ft/negyed év. Simán megéri.
2012. okt. 10. 23:24
 7/9 anonim ***** válasza:
Én szemüveget is és kontaktlencsét is használok. Ha nem akarsz vesződni a lencse tisztítással, akkor napi lencsét válassz, de előtte menj el egy szemvizsgálatra. Azzal jársz a legjobban, ha kifizeted a szemvizsgálatot és aztán a kapott szemvizsgálati lapon szereplő adatokkal választasz kontaktlencsét a neten. Veehetsz ott is ahol a szemvizsgálatot végzik, csak drágábban jössz ki ha kiszámolod egy évre. Az illesztést viszont meg kell tanulnod, azt próbalencsével megtanítják a szemvizsgálatnál. Én az eOptikánál szoktam vásárolni, olcsó ár, gyors és ingyenes szállítás :) [link]
2012. okt. 11. 10:52
 8/9 anonim ***** válasza:
43%

Jól írták, vagy szemüveg, vagy szemüveg ÉS kontaktlencse.

A kontaktlencsét nem rakhatod be, ha pl. gyulladt a szemed.

Ma már nagyon korszerű anyagú lencsék vannak, de ezzel együtt esténként steril kézzel kivenni, leölbíteni, folyadékban eltárolni - ez idő, macera.

Fel kell készülni arra, hogy lencse mellett mindig nálad kéne legyen a szemüveged, és legalább a lencsetartó tok, feltöltve tiszta tárolófoyladékkal. Ha belemegy valami a szemedbe, vagy váratlanul bepirosodik, begyullad, akkor akár napközben is kellhet kivenni, és akkor szemüvegben folytatod a napot. (Nekem 5 év alatt eddig csak 1-2-szer fordult elő ilyesmi, de azért megesik.)

Vannak, akiknek a szeme nem tudja megszokni a kontaktlencsét.

Lencsével gyakoribb orvosi kontroll kell, mert károsodhat a szemed nyálkahártyája, amit csak műszerrel lehet kimutatni. (Ha te észreveszed, akkor már rég rossz, mert ez a probléma gyógyíthatatlan, ergo jobb, ha kiderül, mielőtt konkrét panaszt okoz.) Ekkor abba kell hagyni a lencsehasználatot. Ez mondjuk nagyon ritka, főleg normális lencsehazsnálat mellett - tisztítás, éjjelre kivétel stb.

Én nem bántam meg a váltást, végre megint átélem azt, hogy látok. :)

2012. okt. 11. 12:50
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :)
2012. okt. 16. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!