Már egy ideje van kontaklencsém de nem birom berakni.Eddig még csak néhány alkalomal volt rajtam és akárhogy próbálkozok nem sikerül.Amikor vettük akkor a "gyakorlás" egyelő volt a nulával...Egyszer be egyszer kis egítetet rakni a szemész utána mondta hogy csak gyakorolni kell...És még az a baj hogy ha nem sikerül az első pár alkalommal egyből ideges lezsek hogy miért nem és akkor még nehezzebb...Hogy tudnám gyakorolni hogy sikerüljön is?
2009. júl. 31. 14:54
1/7 anonim válasza:
Csak türelem! A bal szemedet nyisd szét jó nagyra a bal kezeden lévő hüvelyk és mutató ujjaddal. A jobb mutató ujjadon már eközben ott van a lencse, amit előtte leöblítettél a folyadékkal. Csak simán rányomod (nem kell erősen) a lencsét a szemgolyódra. Azért kézzel nyisd a szemedet, hogy ne pislogj közben. A másik szem ua, csak a kezeket fordítva használd. Ha szúr a lencse, akkor kiveszed, leöblíted a folyadékkal és visszarakod. Ha még mindig szúr, akkor kiveszed és kifordítva próbáld meg visszarakni. Légy türelmes, menni fog!
2009. júl. 31. 15:03
2/7 anonim válasza:
Menni fog az! Nagyon jól leírta az előttem szóló, hogy hogyan kell csinálni! Meg annyit hozzátennék, hogy amikor közelítesz a szemedhez, akkor nézz befelé az orrodhoz. Ha már egyszer belepislogtál, akkor nézd meg, hogy jól van-e a lencse az ujjadon, mert ha nincs, akkor hiába próbálkozol. Ha sikerül betenni, akkor óvatosan csukd össze a szemed, mert elsőre könnyen kipisloghatod. Ha becsuktad a szemed, akkor óvatosan ujjal "masszírozd" a szemhéjad és akkor a helyére kerül a lencse.
2009. júl. 31. 15:11
3/7 anonim válasza:
Én is így voltam az elején, 10 percig kínlódtam, utána egyre idegesebb voltam, akkor leültem pár percig és megnyugodtam és újrapróbáltam, bár amikor be kellett tenni és kivenni az optikusnál egyből ment. 3 hét múlva már tükör nélkül ki tudtam venni. Ha ideges vagy, akkor hagyd abba és nyugodj meg, mert akkor úgy sem fog sikerülni. Figyeld meg egy hónap után, ha minden nap ki és beteszed kb. 10 másodpercet vesz igénybe.
2009. júl. 31. 15:20
4/7 anonim válasza:
Én nem egészen úgy szoktam, ahogy az előttem szólók. Én a középső ujjamat használom és mindig jobb kézzel rakom be a lencsét. Bal kézzel lehúzom az alsó szemhéjam és felfelé nézek, majd óvatosan rásimítom és mozgatom a lencsét a szememen, mielőtt elengedem. Ekkor óvatosan lefelé nézek először nyitott szemmel, majd becsukom a szemem és körzök vele. Így az összes levegő kijön alóla, nem fog szúrni. Lehet furán hangzik (nem szeretném, ha leszólnának a módszerem miatt - szemorvos tanította), de nekem elsőre mindig sikerül, a két szemembe behelyezés nem tart 15 mp-nél tovább.
Nekem inkább a kivétel szokott gondot okozni, ugyanis számítógép előtt dolgozom, neonfényben. Szinte rászárad a szememre, gyakran negyed óráig is kínlódom, mielőtt lejön.
2009. júl. 31. 15:25
5/7 anonim válasza:
Előttem szóló! Cseppents a szemedbe, ha már érzed, hogy ki van száradva! Van olyan szemcsepp, amit lehet használni kontaktlencséhez is. Nekem csodákat művelt a csepp!
Kérdező! Én válaszoltam először. Mindegyik módszer jó, próbálgasd, hogy neked melyik jön be. Sokan bal kézzel nem tudják berakni a lencsét, de akkor a jobbal kell mindkettőt. Ki kell mindent tapasztalni. Én pl nem tudom úgy, hogy felfelé nézek, és akkor a szem fehér részére teszem a lencsét, hanem én egyből rányomom a helyére. Mindenkinél más módszer válik be. De nyugi, neked is menni fog! :)
2009. júl. 31. 15:55
6/7 anonim válasza:
nekem kb 2 hete van de még én is nehezen tudom berakni szóval ne aggódj,én is elvoltam keseredve nagyon az első héten de most már azért betudom rakni.Nekem inkább a kivétellel vannak a gondok,sajnos nem tudom kivenni szabadkézzel csak szipkázóval amit a doki adott :(
2009. aug. 6. 10:24
7/7 anonim válasza:
Ráfogsz érezni majd, az első 2 napban én már majdnem elsírtam magam mert nem tudtam betenni:-) De aztán rájöttem a technikájára, így nincs 10 mp egyik szememre betenni a lencsét, és kivételnél is ugyanez a helyzet van. Gyakorold, magától nem fog beleszállni a szemedbe.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!