Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencsét hordok és néha...

Kontaktlencsét hordok és néha az előirt 8-10óra helyett 20órát naponta. Nem fáj a szemem, de elég sok hajszálér van rajta mindig. Lehet ettől látáskárosodásom egy idő után?

Figyelt kérdés

2012. szept. 14. 17:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen, lehet. A normál lencsék nagy része már napi 8 órát sem nagyon bír ki, mert egyszerűen kiszárad a nap folyamán. Kiterjesztett viselésű viszont bírja, de azt sem éjjelnappal kell hordani, mert még az is okozhat gondokat, de 20 órát ki kell bírnia.
2012. szept. 14. 20:13
 2/4 A kérdező kommentje:
de nekem nem szárad ki, szóval nem értem. már egy éve így használom semmi bajom nem volt, csak hogy eres a szemem.
2012. szept. 14. 20:22
 3/4 anonim válasza:

Fél évenként vagy évenként vissza kell elméletileg menni vele.

Az előírt 8-10 órát szerintem senki se tudja betartani. Először nekem se voltak ilyen problémáim, hogy kiszárad a szemem vagy valami, viszont mostanában, hogy elég fáradt a szemem is, egyre gyakrabban van ilyen. Egyszerű szemcseppel megoldható szerintem, de így sem árt egy orvos véleménye erről.

Amikor voltam körülbelül egy éve szemésznél a kontaktlencsém miatt, mondta, hogy pici erek nőnek befelé, ami szabad szemmel nem láthatóak. Ha ezek elérnek valahova, akár meg is vakulhatok. Azt mondta, hordjam nyugodtan a lencsét, de amikor hazaérek/nem megyek ki az utcára, azonnal vegyem ki, szemüveget pedig fel. Nem tudom, összefügg-e a két probléma, mármint a tied meg az enyém.

Egyébként, ha nincs is ilyen problémád (nekem is alakult ki néhány hajszálér eleinte, úgyhogy azért ne kezdj el parázni, irány egy orvos, ő majd megnyugtat), akkor sem árt néha megnézetni egy szemésszel. Csak akkor eresedik ki, ha bent van a lencse?

2012. szept. 15. 09:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Vannak ma már olyan kontaktlencsék, amiket tovább lehet hordani, sőt van olyan amit éjjel-nappal. Egy barátnőm használja ezt: [link]

Én inkább kiveszem a saját lencsém gyakrabban. Egyébként szerintem is az a biztos, ha elmész egy dokihoz, mégis csak ők a szakemberek, meg az ért az ember szeme nem játék.

2012. szept. 15. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!