Rosszul látok távolra, voltam szemészetre, de az orvos azt mondta, hogy nincs szükségem szemüvegre. Mit tehetnék?
Nem látom távolra megfelelően, vagyis iskolában is első padban is nagyon rosszul láttam a táblát. Elmentem a szemészetre, elmondtam a problémámat. Először le kellett olvasnom azokat az E betűket (...) de alig láttam valamit, csak a nagyobb méretűeket.Megvizsgálta a szemem, kipróbált sok féle lencsét rajtam, de akkor a leggyengébbel is homályosan láttam és mikor szabad szemmel megint olvasni kezdtem, akkor már teljesen tisztán láttam mindent, 120%-san láttam. Ekkor az orvos elmondta, hogy a szememben a lencse nem működik amikor távolra akarok nézni és ezért nem látok távolra. De mikor a különféle lencsékkel ''ellazította'' a szemem, akkor mindent tisztán láttam, de ez kb. 5 perc múlva el is múlt és megint homályosan láttam. Azt mondta az orvos, semmi baja a szememnek, nincs szükségem szemüvegre, végezzek olyan gyakorlatot, hogy közelre majd távolra nézek és ezt sokszor ismételjem meg.
Én ezt a gyakorlatot rengetegszer próbáltam de semmilyen változást nem észleltem, és attól félek, hogy az iskolában se fogok jól látni, vagyis biztos vagyok ebben.:(
Segítségeteket szeretném kérni, hogy milyen gyakorlatokkal javíthatnám a szemem? Nagyon szépen köszönöm az értelmes válaszokat! 15/L
ugyanez a problémám.
messzire homály, 3 m-en belül minden tökéletes. azért, mert nem is használom szinte messzenézésre a szemem.
de azt csinálom, hogy felváltva letakarom 1-1 szemem és akkor pár perc múlva messze is jól látok. a fákat szoktam nézni.
számokat, kis e-betűket én se mindet látom, de most már az is javul (2 hónapja játszom ezt a szememmel)
meg vettem műkönnyet, így nem szárad ki a szemem és kiderült amit nem vettek észre 1. körben, hogy a felső szemhéjamban allergia miatt be vannak gyulladva a nyirokcsomók, ez is okozhatja a rossz látást, mert szervi gond elvileg nincs.
most kaptam kenőcsöt meg cseppet, majd meglátom, hogy segít-e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!