A szemüveg hogyan javítja a szemet, ha nem állandóan kell hordanom, ha nem csak tv nézéshez, vezetéshez stb? 18/L
Sajnos nem javítja, csak jobban látsz vele.
Én még abban is kételkedem, hogy akadályozná a romlását. Én hatéves korom óta böcsületesen hordtam, mégis folyamatosan romlott évtizedeken át.
Sőt van egy könyvem, az a címe, "Dobd el a szemüvegedet!", ez szemtorna-gyakorlatokat ír le látásjavítás céljából. (Nem mertem kipróbálni)
3. válaszoló
Miért nem mered kipróbálni?
Nem akarok senkit sem megtéríteni, de nekem 1 hónap alatt elég sokat javult a látásom és semmi "veszélyről" nem halottam még, max nem válik be, rosszabb nem lesz.
Kedves 5. válaszoló!
Azért nem merem kipróbálni a szemtornát, mert nálam már a nagyfokú rövidlátásnak (16 dioptria) a szövődményei is jelentkeztek: különböző gyulladások, bevérzések a retinán, összecsapzódott homályok az üvegtestben. Az egyik szememen elvesztettem a centrális látásomat sárgafoltsorvadás miatt.
Természetesen akinek semmi ilyen problémája nincs, és csak 1-2 diopptriás a szeme, annak azt mondom, próbálkozzék bátran.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!