Van esély 10. 000. Ft. -ból egy fiatalos szemüveget vásárolni?
A kontaktlencse sokkal jobban megéri. Nekem is az van. Havi lencse, de hétvégén hordom csak, így évi szinten 10ezer ft-ba van. Ez bőven jó ár, és milliószor jobb érzés mint a szemüveg az orron.
Szemüveget vagy 10 évvel ezelőtt csináltattam, 30ezernél valamivel több volt, pedig semmi extra, nem is néz ki túl jól. Soha többé szemüveget...
Az kontaktlencsétől is függ, barátnőm pl 6000-ért veszi a havi kontaktlencséjét ami jó árnak számít, én pedig a vision expresszben vettem 44 ezerért szemüveget akciósan mindennel együtt és nagyon dizájnos. Vagyis neki 8 havi lencse már többe kerül.
Ha főleg csak alkalmanként hordanád, akkor fölösleges a kontaktlencse, vagy akár egy méregdrága szemüveg, ez azoknak fontosabb akik egyfolytában hordják, vagy akik nem sajnálják a pénzt, de a kérdésed alapján szerintem neked nem lehet potyára csak úgy 40-60 ezred. (még ha évente csak 10 ezer is, pár év után meg az is több, mint egy jobb szemüveg)
Hát 30 darab napi lencse kb 20ezer, ha eltér a két szemed dioptriája, akkor két doboz kell kapásból. Ha neked megéri... Havi lencsét ne vegyél ilyen célra, ha hordod, ha nem, nagyon max 5-6hétig használható. Plusz a folyadékot akkor is cserélni kell rajta naponta, ha nem használtad aznap, így ez se olcsóbb, egy évig használni meg... hát én nem a látásomon spórolnék.
Ha meg azt mondták, hogy kell szemüveg, akkor kell és kész. :D Lencse mellé is kell amúgy tényleg.
10 ezerből semmi esély, alap lencse minden nélkül alsó hangon 15k/pár. Ahhoz még kell egy keret, meg némi munkadíj.
(Az anyagköltség meg egy dolog, de a keretek is nagyon precíz gépekkel készülnek, ilyen lézer, olyan lézer, persze a 150ezres kereten tényleg a nevet fizeted meg.
A lencsét meg be kell csiszolni, ami szintén egy igen precíz és idegőrlő munka, és ezért sok helyen semmit sem kérnek. Azért ezt is kalkuláld bele. :D Persze nem jó, de ez van, én sem szeretek 40ezret kiadni egy szemüvegért)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!