Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Lehet csináltatni régi lencsév...

Lehet csináltatni régi lencsével új szemüveget?

Figyelt kérdés

Van egy két éves szemüvegem, aminek a lencséje nagyon jó, és drága volt nagyon. Pont a lencse drágasága miatt, olcsó keretett vettünk hozzá, amit már nagyon megbántam, de nem bolt más választásunk. Most viszont kicserélném a keretet olyanra amicsak fent rögzíti a lencsét a kerethez. Csinálnak ilyet valahol, hogy a régi üveget egy másik keretbe beteszik? Ha igen hol?

Van még egy másik kérdés, hogy ha mégsem lehet, lehet e napszeműveget csinálni belőle valamilyen fóliával? Nem házilag, csak ha van ilyen eljárás. Hallott már róla valaki?

2009. júl. 21. 19:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Egyszer én is akartam így, de nem lehetett. Mivel más a régi keret és más az új keret formája (mert nem hiszem pont ugyanolyan mm-re pontos keretet találnál). Nem csiszolhatják bele az új keretbe mert akkor más lesz a dioptria, máshol lesz a fókuszpont (vmi ilyesmit magyaráztak), és az tovább ronthatja a szemedet. Sajnos komplett új szemüveget kell venned. Én még nem hallottam ilyen fóliázásról.. Szóval szerintem jól nyisd ki a pénztárcádat, inkább ruházz be egy komoly jó szemüvegre mitnhogy egy év múlva megbánd, aztán kidobobb pénz..
2009. júl. 22. 11:58
 2/3 anonim ***** válasza:
ha elég nagy a lencse akkor méretre tudják csiszolni,különben meg sajnos új lencsét is kell venni
2009. júl. 24. 19:59
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha találtok hozzá olyan keretet, amibe pont beleillik a lencse, akkor megoldható. El kell menni több optikába, több keretet megnézni, és ha rendes az optikus/eladó, akkor meglehet oldani. Tudod, mindent lehet, csak akarni kell. Sok helyen azért mondják, h nem lehet, mert nekik + jövedelem, a új lencsét is csináltatsz bele, igy többet keresnek rajtad. Viszont a felül rögzitett lencse már ténleg nehéz, azt sztem nem fogják vállalni. a napszemüveg meg megintcsak érdekes. Ha van is rá fólia, az Uv sugárzást nembiztos hogy kiiktatná, és igy csak károsabb lenne.
2009. júl. 26. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!