Ha -0.5-ös cylinder kellene, de olyan nincs, akkor mit vegyek, sima lencsét, vagy -0.75 cylinderest?
igen optikába vettem, de szemüveglencsét, és én most kontaktlencsén gondolkozok, már kértem időpontot, és azt hallottam, hogy cylinderest nem adnak ilyen kicsire, ezért kérdezem, hogy mit mondjak az optikusnak, hogy inkább simát vagy -0.75öset
de amugy mitől kell cylinder? mert eddig soha nem kellett
Úgy tudom hogy kismértékű asztigmát nem kell külön korrigálni.
-0,5 nem tudom hogy kicsinek számít e.
-0.5 cilinder elég kicsi, majd kapsz próbalencsét és akkor kiderül hogy jó-e a cilinder nélküli dioptriás lencse neked. Nem mindenkinek jó. -0.75-et semmiképp nem fogsz kapni mert nem olyan a szemed, nem látnál vele jól, kábé fél óra után megőrülnél a fejfájástól... próbáltam, mert nekem ilyet adtak véletlenül először.
Egyébként meg nem te mondod a dokinak hogy milyet akarsz, hanem ő mondja majd neked hogy milyet hordhatsz... vagy milyet nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!