Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Milyen gyorsan fog romlani a...

Milyen gyorsan fog romlani a szemem? Átlagosan mennyi idő? Mikortól kell szemüveg?

Figyelt kérdés

Ma voltam szemészeten, a szemész azt mondta, rövidlátás, még nem komoly, az egyik szemem -1/4-es, a másik -3/4-es lencsével lenne jó. Azt mondták, általában ahogy nőnek az emberek, úgy még romlik a szemük, azt is beszéltük, visszamegyek, ha az iskolában majd nem lesz jó.

Általában mennyi idő alatt romlik annyit, hogy szemüveg kelljen, és mennyi az az annyi?

15 éves leszek, ha ez számít.

2012. júl. 30. 23:05
 1/2 anonim ***** válasza:

Igazából ha úgy érzed, hogy szükséged van rá, bármikor. Nekem -0,5 és -0,25 a szemem, de csináltattam szemüveget, mert suliban, számítógéphez, tévézéshez jól jön. Sőt, most már egyre többet használom, mert könnyen fáradnak a szemeim és fájnak. Általában fiatal korban tényleg romlik, de egyénfüggő. Én 17 vagyok, fél év alatt nem romlott, pedig az elején nagyon ritkán használtam.

Tehát: ha észreveszed, hogy nehezen tudod elolvasni a suliban a táblára írt dolgokat, menj vissza, mert nem jó erőltetni a szemed. Lehet, hogy 1 éven belül semmit sem romlik majd a látásod, de bármi megtörténhet.

2012. júl. 30. 23:42
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem 2003-ban -0,5 volt,most -3,75.

Volt,mikor egy év alatt -1ről -2re ment,míg volt hogy évekig nem romlott.Szóval szerintem nem lehet tudni.

2012. júl. 31. 03:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!