Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Azt honnét tudom hogyha ki...

Azt honnét tudom hogyha ki van fordulva a kontaklencse?

Figyelt kérdés
Mit kell rajta nézni hogy rájöjjek hogy jó oldala van-e kifelé ?
2009. júl. 17. 16:33
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Ha ki van fordulva, akkor olyan az alakja, mint egy levese tányérnak, ha pedig jól van, akkor félgömb. De érzed is, mert homáályosabb a látásod.
2009. júl. 17. 16:37
 2/9 A kérdező kommentje:

köszi szépen :)

ma kaptam meg a próbalencsémet de uh...nem teszem be mert nem tudom kivenni :(

2009. júl. 17. 16:41
 3/9 anonim ***** válasza:
79%
pedig pont azért kaptad, hogy próbálgasd. minek a próbalencse ha nem teszed be?:D egyáltalán miért akarsz lencsét, ha nem teszed ezt sem be? PRóbálgatni kell, nem lesz bajod neked sem, és a lencsének sem. Ha kifordul, én nem látok homályosabban, csak piszkálja rettentően a szemem.
2009. júl. 17. 16:43
 4/9 anonim ***** válasza:
ja és kivenni meg úgy kell hogy a szemed két sarka felöl húzod össze az ujjad, és így összecsíped velük a lencsét. kicsit tegyél az ujjaidra a kontaktlencsefolyadékból, úgy jobban kijön.
2009. júl. 17. 16:44
 5/9 A kérdező kommentje:
azt mondta hogy ma már ne tegyem be mert totál kicsináltuk a szememet mára
2009. júl. 17. 16:51
 6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippet,sehogy se tudtam kivenni,a szemész szedte ki ilyen kis "szipkázóval" ami rettenetesen fájt :S már tiszta véreres a szemem :D
2009. júl. 17. 16:52
 7/9 A kérdező kommentje:
ja és mielőtt kiveszem nem kell lejjebb huzni a lencsét ? mert azt mondták ott hogy előszőr huzzam le a lencsét a szememfehérjére és ugy vegyem le
2009. júl. 17. 16:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem betegség miatt már rég nincs (nem lehet) lencsém, de adok pár tanácsot, amire még úgy-ahogy emlékszem. ;)

Van olyan lencse, amin apró számok vannak... Persze alaphelyzetben ez nem látszik, csak ha fény felé tartod és alaposan megnézed. A márkára már nem emlékszem, de azon nagyon látni, ha ki van fodulva. :) Sima lencsén elég nehéz megállapítani. Az előzőek leírták, hogyan kell. Emelett ha fordítva teszed be, akkor kevésbé kényelmes és kicsit homályosabban látsz, szóval észre lehet venni.

Kivétel? A "hivatalos" módszer, amit szerintem neked is mondtak: lehúzni a szem aljára és kivenni... ez azonban nekem egyszer sem jött össze. :D Nem hivatalos, de könnyebb módszer: két ujjad ráteszed a lencse szélére, KICSIT megnyomod, hogy a levegő bemenjen alája, ezután már könnyű kivenni. Ez elég... öhm, undi, meg így neten keresztül elég nehéz magyarázni, de egy próbát megér. :) Persze csak honlap, ma már ne szadizd tovább a szemeidet. :)

2009. júl. 17. 17:07
 9/9 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm :)

A legujabb problémám az hogy nem tudom melyik valo a bal s melyik a jobb szememre,a csaj el felejtette mondani h a tároló melyik felébe melyiket tette :DD

2009. júl. 17. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!