Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Van itt olyan aki erősen...

Van itt olyan aki erősen rövidlátó, ( -13 dioptria ) és mégis meg van elégedve a szemüveg lencséje vastagságával, "szépségével"?

Figyelt kérdés
Jelenleg -11 dioptriás szemüveget viselek, de -13 dioptriásra lenne szükségem. Készítettem is, de nagyon otrombán néz ki, bár vékonyított Zeiss lencse. Jó drága volt és nem is viselem.
2009. júl. 17. 12:32
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

nekem -11,5 :D én még kb 2és fél éve csináltattam, kiválasztottam 1 tök szép keretet, vastag fekete keret, ami most divat, és mondta is az optikus, h na akkor ez jó loesz, mert nem fog látszani az oladalán a lencse, amit nem tudnak lecsiszolni. de nem számoltam azzal, h mivel négyszögletes alakú, ezért nem tudtak annyit csiszolni belőle, 1 szó, mint 100, nekem sem tetszik, mert sztem túlságosan is látszanak azok a kis akármik az oldalán... nem tudom elmondani, h hogy hívják, biztos tudod, mire gondolod :) majd mostanában akarok újat csináltatni, mert elvileg lencsét hordok, de azt meg sokszor nem bírja a szemem ebben az allergiás időszakban.

szóval amúgy azt mondják az optikusok, h próbálj meg minél kisebb kerete választani és hiába tetszik a szögletes keret, inkább válassz oválisat vagy ahhoz közelit, ha az is jól áll, mert abból akkor még több leesik a csiszoltatáskor.

amúgy zeiss 1.74eset csináltattál? mikor csináltattad, és ha meg szabad kérdezni, mennyi volt?

2009. júl. 17. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!