Ha veszek egy hónapig használható kontaktlencsét, akkor egy hónap múlva mindenképp le kell cserélni, vagy 30 használati nap után? (mivel nem minden nap használnám)
Reméltem, hogy nem kell majd :D
Köszi a válaszokat :)
havi lencse = 30 alkalom (alkalom alatt azt értem, hogy reggel be, este ki) nem azt jelenti, hogy elsején felbontod, és ha csak 2 hétig használod a hó végén ki is kell dobni.
viszont túlhordani nem javasolt, komoly gondok lehetnek belőle!
Felbontástól számított 1 hónap múlva a lencse cserére szorul! Onnantól már túlhordottnak minősül, ami tényleg komoly gondokat okoz.
30 alkalom lehetne az előző válaszoló szerint akár 15 hét is, ha heti kétszer viseli valaki a lencsét, ami viszont nagyon hosszú idő. Higiéniai szempontok szerint sem jó hosszabb ideig viselni a lencsét. Sok baktérium, gomba is megtelepszik rajta, amit mondjuk én nem szívesen tennék a szemembe még 2 hónap múlva is. :S Belegondolni is rossz.
Előző vagyok. Ha már érzed a lencsén, hogy nem jó, akkor az a lencse már régebb óta nem megfelelő. Az apróbb lerakódásokat a lencsén nem lehet érezni, de már rontják a minőségét.
Ezt nekem szakember mondta, de gondolom a havi lencse=30 alkalom=több havi lencse elvet is valamiféle szakember sugallta.
Dönts belátásod szerint, de én a szememmel nem játszok, kettő van csak belőle, és az sem a legjobb. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!