Kontaktlencsénél mennyire fontos a görbület (BC)?
Figyelt kérdés
Most kaptam kontaktlencsét és felírták az adataimat. A görbületnél 8.6-os szerepel, de az az érdekes, hogy amit én kaptam abba elvileg nincs is ilyen görbületű lencse csak 8.8-as és 8.4-es. Honnan tudhatom, hogy a próbalencse, amit kaptam az hanyas görbületű? Ebben az esetben inkább nagyobbat kell majd vennem? És röviden összefoglalná valaki, hogy pontosan mi a jelentősége a görbületnek?2012. júl. 7. 20:36
1/3 anonim válasza:
Hát ugyebár a szemed nem egy sík forma, és ez változó lehet mindenkinél hogy mennyire görbül.. Ezek szerint neked 8.6-os kéne, de a doki másfajtát adott? Ez fura, főleg hogy a 8.6 az átlag méret, abból van a legtöbb féle lencse. De igazából ilyen kicsi eltérésnél nem szokott gond lenni. Ha nem jó azt észre fogod venni, akkor annyi lesz hogy nem illeszkedik rendesen, könnyen kiesik, elcsúszik.
2/3 A kérdező kommentje:
Pontosan, másfajtát adott. A lapomon 8.6-os BC szerepel, de a árkában amit felírt csak 8.4-es és 8.8-as van, ez 100%, tehát nem kaphattam 8.6-osat.
2012. júl. 9. 19:14
3/3 A kérdező kommentje:
De ha tényleg így van, akkor 8.8-asat vagy 8.4-eset érdemes venni? Ezt honnan tudhatom?
2012. júl. 9. 19:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!