Melyek a legolcsóbb kontaktlencse márkák?
Általános dolgok a kontaklencséről:
1. A havi lencs megfizethető és biztonságos, de jobb csak akkor megvenni a félévi adagot, ha már a próbalencsével nem volt semmi gond. Én is az előző márkát használom vmi serplosem v mi.
2. Vegyél mellé szemüveget! A kontak lencsét minden este ki kell venni így mondják, de ha a szemed nem érzékeny rá akkkor akár aludni is lehet benne, nekem még nem lett ebből gond, csak reggel kicsit féájt a szemem. Mindenesetre ne csinálj belőle rendszert, mert különben megkeményedik a lencse és nagyon tud fájni, saját tapasztalat. Egy nyugis délután otthon: hagyd pihenni a szemed is, és a kontak lencsét is. Ezért kell a szemüveg. :)
3. A havi lencsét nem feltétlenül kell havonta cserélni, én úgy 1,5 2 havonta cserélem, de ismétlem, nekem nagyon jól bírja a szemem annak ellenére, h -5 és -6os a dioptriám.
Nem csak spórolási okból teszek így, hanem mert előfordult az is, h teljesen friss lencse kiesett, elveszett stb és nem kell aggódnom a sok pénz miatt.
4. Mindig legyen nálad sima műkönny, ha esetleg allergiás vagy akkor jobb ha allergia elleni csöppet tartasz magadnál. Én általában visine classicot szoktam, mert ha bepirul a szemem az nagyon hamar kifehéríti, azz összehúzza a hajszálereket.
5. Sokan nem ajánlják, ill. kifejezetten tiltják a lencse csapvízben való megtisztítását. Én már nagyon sokx kerültem olyan helyzetbe, h csak csapvíz volt, a lencsének nem lett baja.
Eddig még a szememmel sem, de tényleg kerülni kell a csapvizes megoldást, mert csúnya kötőhártya gyulladást, vagy komolyabb fertőzést kaphat el a szemed, szóval tényleg csak akkor ha nagyon szükséges, és tiszta mosdó áll rendelkezésre.
Így hirelen ennyi jutott eszembe, rem minden rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!