Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Debrecenben volt valakinek...

Debrecenben volt valakinek lézeres szemműtéte?

Figyelt kérdés
Milyen dioptriával indultál, mi lett az eredmény? Mi a véleményed az Orbidentről és a dokiról?

2012. máj. 26. 15:18
1 2
 11/18 anonim válasza:

Sajnálom, akinek nem az elvárásai teljesültek. DE! A sok negatív vélemény mellé kerüljön pozitív is!

Dr. Hassan Ziad tapasztalatom szerint nemcsak egy rendkívül szimpatikus és barátságos orvos, hanem rendkívül lelkiismeretes és vérprofi szemész szakorvos. Állítom ezt az alapján, hogy bár műtéti alkalmassági vizsgálatra mentem, de a végeredmény nem lézeres szemműtét, hanem szemüveg felírása lett.

Folyamatosan megnyugtató volt a vizsgálatok során! Végig biztos kezekben éreztem magam, és ha műtétre kerülne sor, kizárólag benne bíznék meg! Mert nem a pénzről, hanem a szakszerűségről szólt a teljes ténykedése. Nagyon alapos diagnoszta, amíg kétségei vannak, nem áll le csak azért, mert "letelt az idő". Ha a magyar egészségügy ilyen orvosokkal, a magyar társadalom ilyen lelkiismeretes emberekkel lenne tele, akkor nem itt tartanánk!

Természetesen meg kell említenem, hogy a munkatársai is nagyon kedvesek, a saját területén mindenki nagyon szakszerű volt. Csapat benyomását keltették, ahol nem betegnek, hanem kliensnek éreztem magam. Köszönöm!

2019. jún. 19. 14:47
 12/18 anonim válasza:
100%

Sokáig csak olvasgattam a fórumokat de most úgy döntöttem írok egy hozzászólást.

Júniusban műtötte Dr. Hassan Ziad mindkét szememet LASIK-kel az Orbi-Dent klinikán, teljes mértékben meg vagyok elégedve az új látásommal, álmomban sem mertem volna gondolni, hogy szemüveg és lencse nélkül élhetem majd egyszer az életem. Úgyhogy az a minimum hogy ezért cserébe megvédem Ziadot és a klinikát. Nem is értem a korábbi hozzászólásokat, mivel egyáltalán nem az fogadott engem és történt velem amiket itt negatívumként írtak az előző hozzászólók. A műtét előtt egy alkalmassági vizsgálatra kellett mennem, amikor több mint fél órán át vizsgáltak többféle gépekkel, és az összes eredményt megvizsgálva döntötte el a doki, hogy műthető a szemem. Nagyon alapos volt és nem csak rávágta, hogy jó lesz az. Azt is kiemelte, hogy a műtét és az alkalmassági vizsgálat között maximum egy pár hét legyen, mert vannak olyan betegségek amik akár rövid időn belül is kialakulhatnak a szemben és megakadályozhatják a műtétet. Úgyhogy aki azt írta, hogy 2013-ban volt vizsgálaton és 2015-ben mondták neki hogy van lyuk a szemén emiatt nem műthető, az igaz hogy 2 nap alatt bizonyára nem alakulhatott ki de eltelt két év! Engem olyan alaposan megvizsgáltak, hogy nem tudom elhinni hogy ezt ne vették volna észre, másik részről azért nem tudom elképzelni, hogy belevágnának így egy műtétbe mert egy műtét 200.000Ft, egy per viszont több millió is lehet....Másodrészről azért is választottam az Orbi-Dent klinikát mert országszerte több helyen is megtalálható, ha annyira rossz lenne az orvos, akkor csomó per lenne és veszteség, hogy nem lenne miből fenntartani az összes rendelőt...Harmadrészről ha valaki beírja a googlebe a doki nevét egy csomó tudományos cikk és Forbes cikk, Magyarország sikeres emberei között említik, biztos nem hiába..Szóval én mindenkinek ajánlom, kaptam egy kis kezelési könyvet ami mindig nálam van az összes vizsgálati eredményeimmel, dátumokkal, hogyha bárhova máshova megyek képben legyenek hogy mik történtek velem, az előző hozzászóló papírfecnis története sem stimmel...

Ja és azóta már az egész családom az Orbi-Dentbe jár a szemével mert itt tényleg foglalkoznak velünk és szánnak időt ránk, bár a rendelés múltkor 6-ig volt, mi 7-ig maradtunk mert az anyukámat is soron kívül megnézte és sajnos megállapította, hogy időskori macula degenerációja van és beutalta olyan speciális kezelésre amit csak kórházakban lehet kapni.

Szóval Ziad doktor úr ha esetleg olvasod ezt a hozzászólást köszönünk mindent, továbbra is még találkozni fogunk!

2019. aug. 1. 16:20
 13/18 anonim válasza:
Személyesem ismerem Dr. Ziadot, már évek óta hozzá járok. Szívvel-lélekkel csinálja a klinikáit, mindig fejleszt valamit, állandóan kongresszusokra jár előadni („drschafler” hozzászólása bizonyára irigységből rosszhírnév keltő komment), a legújabb gépeket hozatja be, hogy minél pontosabb legyen a diagnosztika és a műtétek. Az egyik lánya szintén szemész a másik lánya optikus és a felesége viszi a fogászatot. Nagyon kedves, lelkiismeretes család és ahhoz képest, hogy mennyi mindent elértek nem nagyképűek. Tudtommal ez az egyetlen lézeres szemműtétet végző klinika, ahol orvos a tulajdonos és saját maga csinálja a műtéteket és vállalja a felelősséget. A feleségemnek műtötte a szemét Lasikkel, azóta tökéletesen lát.
2019. aug. 4. 13:47
 14/18 anonim válasza:
Nekem nem szemműtétem volt, de ha valaha jártam már sarlatánnál, akkor az Ziad Hassan rendelőjében történt. Nevetséges volt az egész vizsgálat. Szemszárazság és irritáció miatt kértem időpontot hozzá. Ő volt az egyetlen, aki már másnap elérhető volt, most már értem is, hogy miért...A problémámmal foglalkozott a legkevesebbet. Nem is tűnt úgy, mint akit különösebben érdekel a dolog, de az annál inkább, hogy mindent (is) felírjon nekem, amiért fizethetek. Így jutottunk el oda, hogy “sajnos, szemüvegre van szükségem.” (Nem is ezért mentem ugye, és évekkel ezelőtt meg is javult a szemem, így már nem kell szemüveg sem, de nem baj, ez neki nem számított.) Mintegy varázslóként 3 másodperc alatt kiválasztotta nekem a megfelelő dioptriát (már ez sem volt mindennapi mutatvány, lévén, hogy legalább 6 évig voltam szemüveges korábban, de ilyet még ennyi év szemészeti vizsgálata során sem láttam). Megkérdezte, hogy “ugye, hogy jobban lát?” Ki ne látna ugye jobban, ha gyakorlatilag egy nagyítót tesznek elé?! :) Mondhatnánk, hogy annyira profi, hogy pillanatok alatt diagnosztizál, de sajnos allergiára sikerült neki szemüveget javasolni, valamint felírni ugyanazt a szemcseppet, amit már a vizsgálat során említettem, hogy próbáltam, de sajnos nem működött. Szerencsére, elmentem máshova is kivizsgáltatni magam, ahol nem csak megállapították, hogy allergiám van, hanem azt is, hogy a legkisebb számokat is látom a táblán. Csak annak tudom javasolni, hogy ellátogasson ehhez az orvoshoz, aki szeretne jól szórakozni és megér neki ez a móka 10 ezer forintot. Labdába rúghatnak esetleg még azok, akik nagyon szeretnének szemüveget viselni. Biztosra veszem, hogy ha nekem allergiára felírta, akkor nincs előre lehetetlen! :) Előre! Allergiás vagy? Esetleg az orrodig sem látsz? Mindegy, egyre megy! :)
2020. ápr. 15. 10:06
 15/18 anonim válasza:

Az előző kommentelőre reflektálva írom hozzászólásomat, az irománya nagyon messze áll a valóságtól. Nemzetközileg elismert, több mint 30 év szakmai tapasztalattal rendelkező tudományos doktori fokozattal is rendelkező Főorvosról állítja - aki mellesleg a szem fénytörési hibáira specializálódott Magyarországon úttörőként, valamint nemzetközileg is elismert mind tudományos és gyakorló orvosi munkája miatt - hogy nem jó szemüveget írt magának.

Maga nagyon nincs képben a szemészeti protokollokkal - annak ellenére, hogy elmondása szerint 6 évig viselt szemüveget - és/vagy valamilyen okból kifolyólag le szeretné járatni a Főorvos Úrat. Igazán tudhatná, hogy minden szemészeti vizsgálat, legyen az BÁRMILYEN panasz, etikett szerűen a látásélesség meghatározásával kezdődik. Ezek szerint nem járt ezen vizsgálat előtt olyan rendelőben, ahol volt keratorefraktométer és azzal mérték volna meg a szemét a szemüvegpróba előtt, mivel így a mért dioptriát és az azokhoz közel álló néhány lencsét kell próbálgatni. A szemüveglencsék pedig konvexek vagy konkávak, hiába tesz olyan lencsét a szeme elé ami “nagyító” hatású, ha nem az a dioptria szükséges a maga számára akkor azzal rosszabbul lát. Maga olvassa a táblát, a maga válaszai alapján döntik el melyik lencsével látott jobban - ha fel lett írva a szemüveg akkor azzal a lencsével látott jobban nem a lencse nélkül - vagy hazudott az olvasás során. Olyan pedig nem létezik, hogy megjavul a látása 6 év után a semmitől és nem kell többé szemüveget hordania. Abból, hogy mikorra kapott időpontot pedig semmilyen következtetés nem vonható le - inkább örülnie kéne, hogy akut panaszaival minél hamarabb sorra tudott kerülni. Az is elég hihetetlen, hogy ha valóban mondta melyik szemcsepp nem használt, ugyanaz lett volna felírva. Amennyiben bármilyen probléma adódik egy szemcsepp HELYES használata mellett, konzultálni kell a kezelőorvosával és kísérletezni kell más cseppekkel - ez így működik mindenhol, minden szemészeten, az egész világon.

- egy szemész kolléga

2020. ápr. 16. 09:44
 16/18 anonim válasza:
Szeretnék köszönetet mondani Dr. Hassan Ziadnak és a többi Orbi-dent dolgozónak is, hogy ebben a járványos időben fogadni tudtak, és ellátták panaszomat nem is akárhogyan! Kaptam maszkot és kesztyűt és kézfertőtlenítőt is! A szomszédom fiának volt ilyen lézeres szemműtétje amit Debrecenben az Orbi-dent klinikán csinált a Hassan doktor és azóta nem hord szemüveget, ők ajánlották próbáljam meg hátha fogadnak. Így is volt, előtte sehova sem sikerült bejutnom se a kórházba, se a klinikára hiába mondtam hogy napok óta piros, váladékos a szemem. Másnap hálistennek tudtam is menni a magándokihoz és már szinte teljesen meg is javult a szemem a cseppre és a kenőcsre amit a dr-úr írt fel. Nagyon köszönöm az ellátást, csak ajánlani tudom az Orbi-dentet, a készséges ellátás megéri a vizsgálati díjat!!
2020. ápr. 19. 14:25
 17/18 anonim válasza:

Csak pozitívan tudunk nyilatkozni a férjem és a családom nevében is Ziad dr. ról és a magánklinikáról is. Szájhagyomány útján terjedt a jóhíre, ismerősök-munkatársak ajánlották. A páromnak 2 éve volt LASIK műtétje, másnap már tökéletesen látott ami azért elég nagy szó egy olyan embernek aki éveken keresztül lencsés és szemüveges volt. Sajnos a gyerekek is örökölték a rövidlátást ezért rendszeresen járunk kontrollvizsgálatokra, a szemüveget is ott csináltatjuk és nagyon meg vagyunk elégedve a szolgáltatásokkal. Édesanyámat is beszerveztem mert sajnos időskori meszesedése van és így kezelésre szorul.

Én is nagyon szeretném a műtétet, még egy picit gyűjtenünk kell rá. Gyönyörű a rendelő, mintha egy 5 csillagos szállodába lépnénk be, a munkatársak és a doktor Úr pedig olyan alaposak és kedvesek hogy sem a gyerekek nem szorongnak sem anyukám a vizsgálatok során. Hálás köszönet mindenért!

2020. ápr. 26. 12:55
 18/18 anonim válasza:

Sziasztok!

Már 18 éves korom óta meg szerettem volna műttetni a szemem, mert a szemüveg már idegesített, a kontaktlencsétől meg folyton száradt a szemem. Aztán mire az életkorom megengedte volna, persze megérkezett a COVID.....egy darabig halogattam a műtétet de aztán mégis bevállaltam. Az Orbidentre esett a választásom, Debreceni születésem révén, egyébként Pest-Debrecen ingázok. Azért elég jó híre van errefelé a Dr. Ziadnak és akitől kérdeztem pesten szakrendelőbe doki, Ő is a lakhelyem miatt Ziad dr.-t ajánlota (egyébként mint kiderült régen pesten is dolgozott, aztán alapította meg a saját rendelőjét Debrecenben). A Kartács utcai rendelőbe kaptam időpontot, a megadott időpontban rajtam kívül nem is volt más, direkt hogy a páciensek ne találkozzanak egymással. Fertőtlenítés, maszk, kesztyű - mindenre nagyon odafigyeltek, már a vizsgálat során is, a műtéten pedig teljes felszerelést kaptam én is. LASIK-et szerettem volna mert olvasni, hogy hamarabb felépül az ember, azonban mivel véknyabb a szaruhártyám az átlagnál ezért csak a PRK-t lehetett, de ennek is örültem. Most voltam 1 hónapos kontrollon és T-Ö-K-É-L-E-T-E-S lett az eredmény!

-3,25 ÉS -3,5 dioptriáról indultam és most O/O!!! Nagyon boldog vagyok, hiszen erre vágytam "gyerek korom óta"...Nagyon örülök, hogy bevállaltam és mindenkit csak bátorítani tudok, profi hely, csapat, profi doki! KÖSZÖNÖM!!!

2021. ápr. 20. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!