Miért látok a lencsével közelre rosszul?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Kb. 1 hete hordok kontaktlencsét, és feltűnt, hogy ez még mindig nem elég erős nekem, tehát távolra a betűket, szövegeket, rendszámokat még mindig nem látom elég élesen, viszont közelre (pl. mobiltelefont, órát, vagy ha könyvet olvasok) homályosan látok és egy idő után az erőlködéstől fáj is a szemem. Ez mitől lehet? :S Elvileg még erősebb lencse kellene, de akkor közelre még rosszabb lenne.. nem értem. :/
2012. máj. 24. 14:25
1/6 anonim válasza:
itt valami nem stimmel
menj vele vissza az optikába/szemorvoshoz
2/6 anonim válasza:
Asztigmia lesz. Szemüveg nélkül egyforma vastagak látod az órán a mutatókat, ha 6 órát mutat és ha 9:15-öt? (vízszintes-függőleges) A dioptria pedig tuti nem lett jól kisakkozva.
3/6 A kérdező kommentje:
erre a kérdésre nemigazán tudok válaszolni, mert olyannak látom, amilyennek mindig is láttam. :S :D
2012. máj. 26. 13:23
4/6 Velletto válasza:
Lehetséges hogy fordítva raktad be.
5/6 anonim válasza:
Asztigmia szerintem is. Nekem is ugyanez a helyzet, csak hát tórikus lencsére nincs pénzem. Én már megszoktam hogy közelre rosszul látok normál lencsével, annyira nem zavaró mint eleinte volt. Itthon meg mindig kiveszem egyébként is.
6/6 anonim válasza:
Asztigmiánál vagy a vízszintes, vagy a függőleges vonalat látod erősen, a másikat nem. A tórikus lencsének be kell állnia a görbületre. De nekem is ugyanez a bajom egyébként. Szemüveggel viszont jó közelre, de lencsével nem. A csokipapírt ne tudom lencsével elolvasni, amúgy a lencse perfektül fekszik, nem is érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!