Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Milyen gyakran emelik a...

Milyen gyakran emelik a dioptriát?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok, már lassan -4,75-ös és megint úgy érzem romlott.
2009. jún. 26. 23:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

én 25 vagyok, és -5,75-ös, és már megint romlott. Hát mindegy, addig, amíg el tudják vékonyítani a lencsét, nem csinálok belőle nagy ügyet. Utána max. kontaktlencse, vagy műtét.

A dioptriát meg olyan gyakran emelik, amilyen gyakran szükség van rá.

2009. jún. 26. 23:20
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez égyéntől függő,Én 14 évesen lettem rövidlátó,de akkor 4 évig még nem hordtam szemüveget,és duplájára romlott a szemem,igaz -0.75 ről -1.5 ra és a két szemem egymáshoz is eltérő volt.Utána már hordtam a szemüveget és akkor is duplájára romlott és a két szemem is átfordult,amelyik jobb volt az lett a gyengébb.Azóta 30 év telt el és semmit nem változott a szemem.Orvos szerint beállt és már nem valószinű hogy romlani fog. Most az egyik -3.5 a másik -3.0.
2009. júl. 5. 11:44
 3/3 anonim ***** válasza:
Fiatal vagy érdemes lézer után érdeklődni.Bizonyos dioptria szám felett TB alapon is meg lehet csináltatni.Nekem azt mondták 5-6 éve 40 év felett már nem lehet lézerezni,de ez már azóta meg dőlt.Kollegám megcsináltatta azóta már azt is elfelejtette,hogy egyáltalán volt szemüvege.A szemüveg a periférikus látást nagymértékben beszükíti.Nekem volt kontakt lencsém ég és föld a külömbség.csak mint fennt írtam romlott a szemem.A kontaktlencse könnyen befertözheti a szemlencsét!!
2009. júl. 5. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!