Segít. Enétek értelmezni a szemüvegadataimat? Hányas akkor pontosan a szemem?
A papírt amit kaptam van olyan hogy:
SPH (távoli) mindkettő -2.50, CYL Jobb -1.00 Bal -0.75
Ezek közül melyik a két szemem adatai? Melyik micsoda? Először úgy gondoltam hogy az előbbi az mivel 2 éve mikor vizsgálták a szemem az volt mindkettőnek. De a CYL mi akkor? Vagy én értelmezem rosszul?
Illetve kontaktlencséhez a szemüveg adataim nem elegek ugye? Mivel kell pl a görbület is.
Köszönöm előre is.
Huh, az nem semmi hogy akkor 2 év alatt ennyit javult a szemem. Ennek örülök. Köszi a választ!
A kontaktlencse kérdésre nem tudsz segítséget adni? A görbület változhatott?
Mindkét szemed mínusz 2,5 dioptriás. A jobb szemed en -1 cylinder, a balon ez 0.75. A cylinder azt jelenti, hogy nem szabályos a szemlencse görbülete, tehát nem minden pontján azonos a fénytörése.
Ide másolok neked egy szakszerű meghatározást:
A szaruhártya a szem elülső törőfelszíne, itt törik meg először a szembe bejutó fény. Ennek az alakja egyeseknél gömbfelszínű, míg másoknál hordó alakú. Az utóbbiaknál alkalmazunk cylinderes korrekciót, hogy az ideghártyára kerülő kép éles legyen. A cylinderes lencsék képalkotása más, ezért megszokásuk is több időt vehet igénybe. Az általuk alkotott kép minősége azonban jobb, mert kontúrossá és élessé teszi a látott képet.
Az első hülyeséget írt...
Mindkét szemed -2,5-ös.
Ha a szemed adatai változnak, attól nem szúrhat a kontaktlencséd, hanem nem látsz vele elég élesen.
Ha irritál a lencse, akkor régi, vagy régen volt fehérjeoldózva, vagy száraz a szemed (használj műkönnyet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!