Karikas a szemem korul, mitol lehet? Mit tegyek ellene?
Valószínüleg vashiányos anémiás vagy.
Ami nem más mint vashiányon alapuló vérszegénység.
Menj el a körzetihez, kérj egy teljes labor vizsgálatot.
Addig direkt ne szedj semmi vitamint.
S abból megtudjátok, hogy az-e az oka.
Ne ijedj meg könnyen kezelhető csoki izű rágótablettával.
A finomtól messze van, de legalább nem kellemetlen! ;)
Nekem is karikásak a szemeim gyerekkorom óta. Vashiányos is vagyok és 5 éve vega. kb. másfél éve rendszeresen szedek vastabit, de ezen a téren semmi hatása, tehát a karikák nem múltak el. Mondjuk én igen felületesen is alszok, sokszor rám jön az alvás napközben. Ha félévente egyszer sikerül valamennyire kialudnom magam, akkor észrevehetően halványulnak a lila foltok, de engem is érdekelne hosszútávú megoldás.
Ami biztos: az uborka meg idióta női pakolások ezen nem segítenek. én legalábbis a tüneti kezelésben nem hiszek. én erősen lelki eredetűnek diagnosztizálom a problémát.
Én most soványság ellen kutatok (26 évesen, 179 cm/68 kg), már voltam vérvételen, emésztésvizsgálaton. Következő lépcső a pszichológus lesz, ha találunk összefüggést (szerintem sanszos), akkor majd megírom ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!