Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » "Szokj hozzá. " Van megoldás...

"Szokj hozzá. " Van megoldás az öngyilkosságon kívül?

Figyelt kérdés

A szemem tele van üvegtesti homályokkal. Eredetileg csak 1 fekete pont volt,de fél év alatt hihetetlenül megszaporodtak. A bal szememre megvakultam sajnos. Ellepték a homályok,a fehér hálós foltok,ragadások. A jobb szememben is szaporodnak a homályok.

" A szemem rendben van." HOgy a jó atya úristenbe szokjam meg ezeket,mikor a bal szememre elvesztettem a látásom,annyi homály lett benne?

Az orvosok nem tudják mitől van,de ha a jobb szememmel is ez fog történni,meghalok.

Valaki tudna segíteni?

2012. ápr. 19. 20:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A kisugárzás belülről jön.

Nem forogsz vakok között, remélhetőleg nem is fogsz, de nagyon sok vak pár van, ahol az egyik fél teljesen, vagy majdnem teljesen vak, a másik fél pedig tökéletesen lát.

A lényege az egésznek, mhogy amelett, hogy nem adod fel a reményt, tehát folyamatosan kutatod a megoldást, alkalmazkodsz a helyzethez. Megtanulsz vele eggyütt élni, nem merülsz önsajnálatba, hanem a lehetőségeidhez képest a leg teljesebb életet éled. El sem tudod kébzelni, hogy mennyi mindent meg lehet csinálni vakon. A különböző gyakorlati dolgokon felül lehet boldognak lenni, lehet párt találni...Ugyan olyan határozott, talpraesett személy maradhatsz, mint tökéletesen látó korodban. Márpedig ha ilyen maradsz, tehát határozott, nem esetlenke, nem mindig szomorú...akkor nem fogsz hátrányt szenvedni az emberi kapcsolatokban a látásod miatt. Ugyanis az általad említett kisugárzás az ilyenekből fakad, nem a látás élességéből.

Ja, és most ne gondold azt, hogy nagy, üres, közhelyes szavakat írtam, könnyű beszélni, bezzeg ha benne lennék...

Benne vagyok. Kb. a nózimig látok sokszor. Ha jobb hangulatában van a szemem, akkor ellátok vagy egy méterre is. ...és van férjem, vannak barátaim, van munkahelyem, elfogadnak az emberek, ha valahol el kell intéznem valami ügyet, nem szánakoznak, nem sajnálkoznak, nem az jár az eszükbe folyamatosan, hogy egy vakkal beszélnek. Miért , Azért, amiket már leírtam. Nem adok rá okot a fellépésemmel. Ha nekem nem azon jár az agyam egyfolytában, hogy jaj de szerencsétlen vagyok, jaj de rosszul látok...akkor másnak sem azon fog járni.

De persze egy szóval sem azt akartam mondani, hogy jajj, ne hisztizz már, vakon is lehet élni, mert persze, mindent tegyél meg, hogy javuljon a látásod, sőt még egy kicsit többet is, csak azt akartam ezzel mondani, hogy ne az emberi kapcsolataid miatt aggódj. Azok nem a látásodon fognak múlni, csakis rajtad.

2012. ápr. 21. 07:37
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem érdemes feladni,mindig van valami vagy valaki,akiért érdemes élni.Kutakodj más doki után!Öngyilkosságra ne is gondolj!
2012. ápr. 23. 08:09
 13/13 anonim ***** válasza:

nekem van, de szerencsére egy kevés ekete folt.

ez is zavaró, mert egész napos sz.gép használat (munka) után hessegetek a szemem előtt, mint a legyeteket... annyira zavar.

orvos azt mondta, majd ha szürkehályogom lesz öreg koromban és azt műtik, akkor majd ezt is "kikapják"

azóta is érdekel, hogy lehet-e, érdemes-e ezt műttetni.

Merek kérdezni, de az SZTK-s orvos kurta-furcsa, futószalag ...

2012. ápr. 23. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!