Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Milyen szemproblémákra alkalma...

Milyen szemproblémákra alkalmas az alábbi két szemüveg? (képpel)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Lehet, hogy fura ez a kérdés, de én kétféle szemüveg funkcióját szeretném megfejteni. Rajzon illusztráltam, hogy melyik szemüveg esetében milyen módon látok egy tárgyat a lencséken keresztül tekintve. Aki ért hozzá, meg tudná mondani, hogy optikailag mit csinál a szemmel ez a kétféle szemüveg? (Az 1. számú képen lévő szemüveg lencséje mindenhol egyforma vastag, a 2. számú szemüvegnél pedig a lencsék orromhoz közelebbi fele a vastagabb.)

1. [link]

2. [link]

Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. ápr. 13. 20:55
 1/3 anonim ***** válasza:

az első kicsinyít. rövidlátás esetén használják.

[link]

a második nagyít. gyűjtőlencsék. távollátás esetén.

[link]

a második linknél van kép is...:)

2012. ápr. 13. 23:15
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Annyi lenne még a kérdésem, hogy az 1-es számú szemüveg, ami ugye rövidlátás ellen való, önmagában alkalmas-e olyan befelé térő kancsalság kezelésére, ami a szem állandó közelre fókuszálása miatt alakult ki? (Munkából kifolyólag folyamatos képernyő nézés)
2012. ápr. 15. 14:15
 3/3 anonim ***** válasza:

kancsalságra én úgy tudom speciális szemüveget használnak.

[link]

2012. ápr. 15. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!