Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Azt mondták felesleges de...

Azt mondták felesleges de egyre nagyobb a baj. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ugy nevezett tompa látásom van bal szememre. nagyon sokáig hordtam szemüveget majd egy iskolai vizsgálaton szükségem volt egy friss leletre elmentem a szemészetre és doktor ur azt mondta hogy nagyon sajnálja de nem lehet javítani a szememen se javítani.

Akkor nem volt ugy pénzem és megkérdeztem doktor urat h most kiváltsam a szemüveget vagy ne (37.000ft) azt mondta ahogy érzem se javulni se romlani nemfog tőle. Ez olyan 15-éves koromban volt. azóta nem hordok szemüveget! Közben eltelt pár év betöltöttem a 18.-at de sajna volt olyanok hogy néha nem láttam semmit,el sötétült minden..először pár perc majd kicsit tovább néha orákra nem látok semmit.Azért irok hogy mit tegyek ilyenkor 3napja fáj a szemem ha fény éri a számítógépről le kell vennem a fényt h ide tudjak ülni. A fényerő normálisan 80% az alap,ha én ülök ide le kell vennem 28% ha irni tudja. Nem tudom mit tegyek.. tipp??

2012. ápr. 9. 20:06
 1/3 anonim válasza:

tompalátó vagyok a jobb szememre. tudtommal ebben a korban a hagyományos orvostudomány nem tud vele mit kezdeni, altenatív megoldásokat keress. agykontroll jó kiindulópont, a demján asszem laci orvos, tovább tud segíteni, hozzá menj kurzusra, ha belevágsz.

a fényérzékenység és a fejfájás nekem leginkább egy jóképű migrénre hasonlít, de persze ez nem diagnózis. fájdalomklinikára menj vele.

ha több segítség kell, írj privit nyugodtan

2012. ápr. 9. 20:18
 2/3 <random> válasza:

Szia!

A tompalátás (Amblyopia) oka főleg az lehet, hogy rejtetten (vagy nem is annyira rejtetten) kancsalság alakult ki nálad gyerekkorodban. Ilyenkor az agy úgy védekezik az állandó kettős kép ellen, hogy az egyiket egyszerűen elnyomja. Szerintem 15 évesen még mindenképpen érdemes lett volna kezeléshez folyamodnod. Mivel a probléma idegrendszeri eredetű, a korral egyre kevésbé javítható, így érdemes mielőbb kezelni (a legújabb orvosi ajánlások szerint 17 éves korig mindenképpen javítható, és kezelendő is). Az pedig nem igaz hogy felnőttkorban egyáltalán nem lehet vele semmit sem kezdeni, egy picikét még akkor is javítható.

Igazából speciális tevékenységekre / gyakorlatokra volna szükséged, amelyek fejlesztik a "lusta" szemed és az agy többi része közötti kapcsolatokat. Ilyen lehet pl. a 3D szemüvegben való filmnézés vagy (ne nevess ki) a 3D videojátékok űzése, ugyanis ezek fejlesztik a két szem kapcsolatát és a szemmozgató reflexeket. Gyerekeknek ezért szokták az egyik szemét leragasztani, de ez nálad nyilván nem jön szóba a mindennapi életben...

2012. ápr. 10. 00:49
 3/3 A kérdező kommentje:

Igen fejlesztettük a jo szememet letakartuk és a rosszabbal kellet itthon boldogulni de ahogy vissza mentünk a dokihoz azt mondta h nem tud vele mit kezdeni,mert 12.-éves korig lehetett fel fejleszteni.

Ma voltam Kazincbarcikán barátnőmnél és megmondom az őszintét meg ijedtem,mert ahogy a haza fele uton bealudtam,ismét el sötétedett minden.. nem tudtam mit tegyek..raktam be egy zenét és vissza aludtam.Mire a végállomásra értem normális lett...

2012. ápr. 10. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!