Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Sok idő kontaklencsét csinálta...

Sok idő kontaklencsét csináltatni?

Figyelt kérdés
és sok macera van vele? tudom hogy előtte szemorvosnak megkell vizsgálni higy hordhatom-e stb stb.. Körülbelül mennyi idő alatt lehet ezt elintézni és mennyi idő alatt csinálják meg? mik a tapasztalataitok?
2009. jún. 15. 13:30
 1/4 anonim válasza:
100%
kb másfél-két órát rá kell szánni. Megvizsgálják, utána megtanítanak, hogyan tedd fel és még úgy is megvizsgálják a szemed, hogy benne van a lencse. Ha nincs cilindered vagy ilyesmi, akkor rögtön tudnak neked megfelelő lencsét adni, de ha nincs raktáron olyan lencse ami neked kell akkor megrendelik. Ez kb egy héten belül általában megérkezik.
2009. jún. 15. 13:45
 2/4 A kérdező kommentje:

köszi :)

remélem nem lesz semmi gond a szememmel :S

2009. jún. 15. 14:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem három hónapos lencsém van, tehát az első használattól kezdve 3 hónapig jó, addig hordhatom. Naponta 8 órát lehet benn, de én bevallom, vayn hogy tovább is benn marad. A maradék időre marad a szemüveg. Nekem lágy lencsém van, és estére ki kell venni. Egy pár 3hónapos lencse kb 6.000 Ft, legalábbis az enyém. mivel nekem különböző dioptriájú a két szemem, ezért 2-2 pár lencsét szoktam kapni, azaz 6 hónapra elegendő lencsém megvan kb 12.000 Ft-ból. ehhez jön még a mosó(és tároló) folyadék, abból a legolcsóbb kb 3.000 Ft, ez kb 3-4 hónapra elegendő nekem.

Mikor lencsét "csináltattam", bementem, időpontot kértem a vizsgálatra. Megvizsgáltak, és megmutatták egy egynapos próbalencsével, hogy hogyan kell betenni, és kivenni. Betenni egyből ment, kivenni nekem a doktornő vette ki :P de ne félj utána már ment az is. Másnap visszamentem nekem szerencsére nem volt semmi problémám vele, és megrendeltük a lencséket. Nálunk is kb egy hét mire ideérnek a lencsék, akkor mehetsz értük.

2009. jún. 15. 15:06
 4/4 A kérdező kommentje:

nem is tudom miért izgulok...nem szívműtét :D

de azért izgulok :D

2009. jún. 15. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!