Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Néha bedagad valamelyik...

Néha bedagad valamelyik szemem, mitől lehet? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Néha 1-2-3 napra bedagad a szemem.

Nem használok sminket, tudtommal nem vagyok allergiás, viszont cicákkal és kutyákkal élek, talán az ő bundájukról kerül valami a szemembe...

A belső szemzugnál, pontosan ott, ahol az a kis rózsaszín része van a szemnek, kicsit bedagad, feszül, keményebb, mint a másik oldalon.

Ilyenkor napokig is maradhat ez az állapot, nem szabad hozzányúlnom mert akkor bedurran.

Na tegnap valahogy megint bedurrant, ilyenkor elkezd fájni, kicsit könnyezik is, és a fájdalom szépen átterjed arra az arc és koponyafelemre.

Van, hogy olyan erős lesz, hogy sírni tudnék.

Tegnap bevettem egy Cataflamot, attól kicsit jobb lett.

Olvasástól, széltől csak rosszabb lesz a helyzet.

Amikor ma felkeltem, azt hittem, el is múlt és reflexből megdörzsöltem.

Na, most mégjobban bedagadt, könnyezik, viszket, és ha jól látom, már a másik szemem is kezd vizenyősödni a szem alatti részen, de az még nem fáj.

Van valakinek hasonló?

Mi lehet ez?

Köszönöm, hogy végigolvastátok, és köszönöm előre a válaszokat is!:)

2012. márc. 29. 09:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezt sokminden okozhatja. Például pajzsmirigy, vagy veseprobléma is. De ha viszket is akkor valoszinüleg árpa. Szerintem menj el egy orvoshoz és kérj vérvizsgálatot.

2012. márc. 29. 09:34
 2/6 A kérdező kommentje:

Hát ez nem jó hír..:(

A pajzsmirigyeim is be szoktak gyulladni és fájnak.

Nagyon remélem, hogy csak a bölcsességfogam vagy valami más miatt van és nem HIV...

Hogy tudok AIDS tesztet csináltatni?

(Sajnos 1-2 évvel ezelőtt tettem érte, hogy esélyem legyen rá, csak akkor ezt még nem sejtettem...

De mivel szintén 1-2 éve van ez a szembedagadás, így gondolom, akkor még túl friss lett volna a HIV ahhoz, hogy tüneteket okozzon.)

2012. márc. 29. 10:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, valószinüleg akkor még nem jelentkeztek volna a tünetek. Valakinél egyáltalán nem jelentkezik, vagy csak évek múlva. Menj el egy nőgyógyászhoz (ha nő vagy) és kérd ki a tanácsát.
2012. márc. 29. 11:12
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
De szerintem nem vagy AIDS-es :D A viszketésből és abból, hogy a másik szemed is kezd, arra következtetek hogy árpa. Mivel ha az egyiket dörzsölöd és hozzáérsz a másikhoz átterjedhet. Szóval szerintem biztos, hogy valami gyulladás lehet az oka.
2012. márc. 29. 11:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én se aggódnék annyira az AIDS miatt, árpa és allergia miatt már inkább. És ellenőriztesd gyakrabban a pajzsmirigyed.
2012. márc. 29. 11:43
 6/6 A kérdező kommentje:

jaj de jó, ez kicsit megnyugtató, köszönöm!

Csak mert a fiók, akikkel akkoriban "jártam" hát előttem szépen bebarangolták a világot.

Igazából generalizált szorongásom van és lehet kicsit azért vagyok hajlamos ilyen végletekben gondolkodni...

(De már elvileg javulok...:D)

Az árpa amúgy nem a szemgolyón van?

Mert nekem inkább a bőröm viszket...

(De most pl. nem. Lehet, csak a megszáradó könnycsepp miatt viszketett.)

Az is lehet, hogy csak huzatot kapott...

Minden esetre köszönöm a válaszokat, vérkép, pajzsmirigyvizsgálat meglesz:)

2012. márc. 29. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!