Kinek milyen kontaktlencse vált be?
Netről rendelnék, 3-4/7 napi használatra, tehát egynapi és havi kontaktlencsét is szívesen rendelnék, de ennyi márkából és fajtából lehetetlen választani.
Kinek milyen tapasztalatai vannak az egyes félékről? Van-e olyan, ami viszonylag olcsó és neked bevált (nem nyom, nem kényelmetlen, nem szárítja ki a szemet)?
Ha még sose volt lencséd akkor hozzá se fogj a Netről rendelni, mert előtte meg kell hogy nézzen egy vagy szemorvos, vagy kontaktológus, optometrista. Azért kell hogy megvizsgáljon, mert meg kell hogy mérje a szemedet, mert a lencsék különböző méretűek átmérőben és különböző görbülettel is rendelkeznek.
Ha megvan a vizsgálat, és tudod a szemed paramétereit, és dioptriáját utána jöhet hogy mit is szeretnél.
Nekem volt havi kihordású lencsém, exrta vékony hidrogél,(i'wear Dr Supreme + ) ami nekem nem vált be mert nagyon kiszáradt alatta a szemem, ugyanis a hidrogél lencsék a könnyből veszik fel a nedvességet.A szemcsepp se segített.
Aztán volt másik havi lencsém, vastagabb, szilikon-hidrogél, ( Pure vision )mely nem a könnyből veszi fel a nedvességet, ezt teljesen panaszmentesen hordtam. Viszont az én munkám sokszor poros, és sajnos a lencsék olyanok mint egy szivacs, minden szennyeződés beleivódik,Tévedés hogy az áztatással minden szenny kijön, emiatt volt hogy egy hét után új lencsét kellett bontanom, mert elkoszolódott, és azt nem szabad hagyni, mert a szemnek nagyon árt.
Ezután váltottam napi lencsére. ( i'wear DD Supreme + )Nagyon szuper, minden nap teljesen steril, reggel beteszem, este eldobom. Nagyon vékony, nagyon jól illeszkedik, nálam a napi lencse viszi a pálmát.
Igazából a napi lencsék közül a gyártók nem sok plusszt tudnak a lencsékbe tenni, hiszen általában 12 órás intervallum után eldobják a lencsét, itt a márkanevet kell sokszor megfizetni.
A havi lencsénél már vannak minőségbeli különbségek is.
Ha még sose volt lencséd akkor előszőr vizsgálat, tanácsadás, meg kell tanulni a használatot, és utána ákár már igénybeveheted a Netet is.
A szemedre nagyon vigyázz!!
Köszönöm a választ,
iWear Dr Basic-om volt 3 pár, ezt hordtam szemüveggel felváltva, viszont nagyon kiszárította a szememet, kényelmetlenné vált pár óra után (de legalább nem koszolódott:). Nem a legjobb fajta a márkában, ezt megmondták az elején, viszont elvette a kedvem az iWear-től. Talán megpróbálom a Purevisiont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!