Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ha soha nem volt szemszárazság...

Ha soha nem volt szemszárazságom akkor a kontaktlencse okozhat ilyet?

Figyelt kérdés

1-2 napja van kontaktlencsém, tehát még nagyon az elején vagyok. Az optikus azt mondta hogy ilyenkor első nap kb 3 órát lehet a szemben, második nap, kb 5 órát...és így tovább.

Be is tartom de kezdem érezni néha a lencsét a szememben, a szélét érzem amikor felfelé nézek vagy oldalra de nem mindig, van amikor egyáltalán nem érzem hogy benne van a lencse. Nem fordítva tettem be ez biztos.

Ez azért van mert még csak most szokik hozzá a szemem vagy azért mert kezd kiszáradni? Ugyan is hallottam hogy akik kontaktlencsét viselnek azok lehet hogy szemcseppet kell használni.

2012. márc. 4. 13:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Akkor van jól bent a kontaktlencse ha egyáltalán nem érzed! Szemszárazságod lehet kontaktlencsétől. Szerezz be műkönnyet és ha érzed, hogy szárad a szemed csöpögtess bele! De az is lehet, hogy egyszerűen csak nem pislogsz eleget!
2012. márc. 4. 14:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Lehet azt tükörből látni ha száraz a szem vagy mit érzünk olyankor?
2012. márc. 4. 14:10
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha száraz akkor úgy érzed mintha pl lenne benne valami, vagy hogy jól esik ha pislogsz vagy ha kicsit bekönnyezik.

Nekem is az elején volt így hogy éreztem a széleit, de aztán hozzászokik pár nap alatt, ez még szerintem normális, nekem sose kellett emiatt műkönny, csak lézeres szemműtét után.

Egyébként nekem az elején pont, hogy azt mondta az orvos hogy minél többet legyen bent a lencse, hogy hozzászokjon a szem. Első pár napban nekem bent kellett tartsam egész délutánokat.

2012. márc. 4. 16:41
 4/6 anonim válasza:

Igen, mindenképp okoz, és a szemszárazság krónikussá válhat évekkel később, amelyen már sajnos nem lehet segíteni. A műkönny sose tud olyan jó lenni mint a természetes könny, és nem szabad elérni azt a pontot amikor már műkönnyet használ az ember kontaktlencse nélkül is.

Az, hogy érzed a szemedben a lencsét, szerintem a rossz lencseméret miatt van. A domborulata nem megfelelő a szemedre, szerintem nézesd meg újra ha sokat érzed ezt. Ez nem igazán a szemszárazság tünete.

2012. márc. 5. 10:28
 5/6 A kérdező kommentje:

Megnézettem és azt mondták hogy jól illeszkedik.

Amikor nézték akkor az egyik szememben éreztem csak a lencsét, ezt mondtam is az optikusnak és azt mondta hogy apró szennyeződések vannak alatta ami nem okoz sérülést de később amikor már rutinosabban teszem be a lencséimet akkor nem lesz ott.

Most még 10-15 percig az ujjamon van a lencse mire sikerül betenni, nem csoda hogy apró szöszök mennek rá. Ráadásul sokáig is kínzom a szemem.

2012. márc. 5. 16:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Úgy mosd meg, hogy megfogod 2 ujjad közé a lencsét be a folyadékba és dörzsöld meg! akkor lejönnek róla a szöszök is! :)
2012. márc. 10. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!