Érdekes szemproblémám van, lehet javítani rajta?
Olyan problémát vettem észre magamon ami engem is meglepett.
Nos jól látok közelre. Jól látok messzire.
De van egy olyan hogy 5 méter távolságtól olyan 7-8 méterig behatárolólag nem bírom kiolvasni azokat a betűket amiket 15 méterről kiolvasok.
Az viszont nem tűnik fel hogy homályosabban látnék mert a szemcséket az aszfaltban ugyanúgy kilátom.
És még azt vettem észre hogy a világító betűket nehezebben tudom kiolvasni abban a távolságban. Gondolok itt neonfeliratra vagy írásvetítőre írt betűkre.
És az a vicc hogy néha egy pillanatra meg kiélesednek a betűk abban a távban is. Ez hogy lehet?? Vagy mitől?
Mit lehet ilyen problémával csinálni?
Lehet valahogy javítani a szemen?
Mert szemüveggel hülyeség volna elbutítani a szemem. közelre távolra pengén látok.
Hozzáteszem semmi olyan baleset nem ért amire rálehetne fogni. Max talán most télen a gép előtt ülök többet.
menj el szemészhez, valószínűleg a szemlencséd rugalmasságával lehet a gond, ezt akár vitaminokkal is helyre lehet hozni, de így látatlanban nem lehet okosat mondani.
(később viszont, ha erről van szó, több gondod is lesz vele, ha most nem foglalkozol a dologgal, mert jobban megmerevedhet a szemlencse - ez a kor előrehaladtával amúgy is bekövetkezik, de ha nálad már most jelentkezik, az gáz... illetve lehet izomgyengeség is a háttérben, arra is lehet megoldást találni.)
Kösz a tanácsot..
Mikor láttam úgy kezdődik hogy ,fordulj szemorvoshoz gondoltam magamba ebből se lesz már hasznos tanács. De tévedtem.. :) Kösz a diagnózist. Napokban elkezdtem tornáztatni a szemem meg vitaminokat gyűjtök magamhoz.
Ha nem javul akkor elmegyek szemdokihoz..
De szerintem a szemizmom gyengülhetett le mert sokat néztem a monitort. Most is egész télen 1 méterről bámultam a monitort kint se nagyon voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!