Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Érdekes szemproblémám van,...

Érdekes szemproblémám van, lehet javítani rajta?

Figyelt kérdés

Olyan problémát vettem észre magamon ami engem is meglepett.

Nos jól látok közelre. Jól látok messzire.

De van egy olyan hogy 5 méter távolságtól olyan 7-8 méterig behatárolólag nem bírom kiolvasni azokat a betűket amiket 15 méterről kiolvasok.

Az viszont nem tűnik fel hogy homályosabban látnék mert a szemcséket az aszfaltban ugyanúgy kilátom.

És még azt vettem észre hogy a világító betűket nehezebben tudom kiolvasni abban a távolságban. Gondolok itt neonfeliratra vagy írásvetítőre írt betűkre.

És az a vicc hogy néha egy pillanatra meg kiélesednek a betűk abban a távban is. Ez hogy lehet?? Vagy mitől?

Mit lehet ilyen problémával csinálni?

Lehet valahogy javítani a szemen?

Mert szemüveggel hülyeség volna elbutítani a szemem. közelre távolra pengén látok.

Hozzáteszem semmi olyan baleset nem ért amire rálehetne fogni. Max talán most télen a gép előtt ülök többet.

2012. febr. 29. 02:13
 1/2 anonim ***** válasza:

menj el szemészhez, valószínűleg a szemlencséd rugalmasságával lehet a gond, ezt akár vitaminokkal is helyre lehet hozni, de így látatlanban nem lehet okosat mondani.

(később viszont, ha erről van szó, több gondod is lesz vele, ha most nem foglalkozol a dologgal, mert jobban megmerevedhet a szemlencse - ez a kor előrehaladtával amúgy is bekövetkezik, de ha nálad már most jelentkezik, az gáz... illetve lehet izomgyengeség is a háttérben, arra is lehet megoldást találni.)

2012. márc. 1. 11:37
 2/2 A kérdező kommentje:

Kösz a tanácsot..

Mikor láttam úgy kezdődik hogy ,fordulj szemorvoshoz gondoltam magamba ebből se lesz már hasznos tanács. De tévedtem.. :) Kösz a diagnózist. Napokban elkezdtem tornáztatni a szemem meg vitaminokat gyűjtök magamhoz.

Ha nem javul akkor elmegyek szemdokihoz..

De szerintem a szemizmom gyengülhetett le mert sokat néztem a monitort. Most is egész télen 1 méterről bámultam a monitort kint se nagyon voltam.

2012. márc. 1. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!