Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hogy lát az akinek plusszos...

Hogy lát az akinek plusszos dioptriája van?

Figyelt kérdés
2012. febr. 28. 18:56
 1/10 anonim ***** válasza:
Akinek plusszos van, az közelre nem lát rendesen.
2012. febr. 28. 21:55
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi, de arra lennék kiváncsi, hogy milyen az, homályosan lát közelre? Vagy valami más?
2012. febr. 28. 22:09
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem pluszos van, 2 dioptria körül,és távolra-közelre és homályosan látok de tudom erőltetni a szemem egy bizonyos mértékig. Amúgy ha jól tudom meg kell különböztetni fiatal és időskori távollátást,az időskori az amikor a klasszikus "olvasószemüvegre" van szükség,nekem pl az orvos is állandó viselést mondott mindig is
2012. febr. 28. 23:06
 4/10 anonim ***** válasza:
bocsi, javítás:távolra-közelre IS ,nem és.
2012. febr. 28. 23:07
 5/10 A kérdező kommentje:
Lányom 21 hónapos, most derült ki hogy egyik szeme +5-ös, másik +7-es. Azt mondta a szemész ez javulhat, de a szemüveget sosem fogja tudni mellőzni. Nekem jó a szemem, el sem tudom képzelni milyen lehet, ha valaki rosszul lát, ezért kérdeztem.
2012. febr. 28. 23:26
 6/10 anonim ***** válasza:
55%

Ilyen kicsi ygerekeknél még rengeteget alkalmazkodik a szem,valószinüleg jól lát ,vagy fényévekkel jobban mint egy felnőtt ugyanilyen dioptriával.

Jó eséllyel kinőheti.

2012. febr. 28. 23:41
 7/10 anonim ***** válasza:
Akinek pluszos dioptriája van, az úgy lát, mint egy távolra fókuszált kamera. A közelre eső részek elmosódottabbak. Ha közelebbre kell élesen látnia, akkor a szem valamennyire alkalmazkodik, és jobban lát, akár még élesen is, de előfordulhat, hogy egy idő után már elfárad a szeme, és elhomályosodik körülötte minden. Ekkor kap először pluszos szemüveget.
2012. febr. 29. 19:08
 8/10 anonim ***** válasza:
A férjemnek is +7es dioptriájú mindkét szeme már pici kora óta, ekkora dioptria magától sosem javul meg semmilyen életkorban sajnos, csakis műtéttel. A látásáról annyit tudok mondani, hogy a szemüvege létszükséglet, anélkül csak itthon tud eltájékozódni, de se olvasni, házimunkázni nem tud nélküle, idegen helyen esne-kelne annyira elmosódva lát mindent szemüveg nélkül.
2012. febr. 29. 22:34
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem plusszos dioptriám van 0.75 körüli. Távolra-közelre jól látok szemüveg nélkül is, viszont ha távolra kell néznem fáj a fejem, meg olvasásnál is. -> egy bizonyos mértékig alkalmazkodik a szemem.

Látni kb. úgy láthat egy szemüveges, mint mikor kicsit meg akarod pihentetni a szemed és behomályosítod szándékosan.

2012. febr. 29. 23:11
 10/10 anonim válasza:
Én is csak azt tudom mondani, hogy egy homályosabb képet lát a világból:( nekem 3éves koromban derült ki, hogy nem használom a bal szemem születésem után jó volt még ez a szemem de mire észrevették, hogy nem használom olyan szinten elromlott, hogy az orvosok azt mondták nem is fogok vele látni SOHA. ma 22 éves vagyok látok a bal szememmel is igaz 9%ra sikerült feljavítani csak de jobb mint a semmi:) én a külvilágot úgy érzékelem mintha a jobb szememmel látnék (jó szemem) azt mondták ez már gyerekkorban alakult ki és nekem soha nem is volt úgymond furcsa, hogy így látok, mert ezt szoktam meg erre állt rá az agyam, ez volt a természetes számomra. Gondolom a te gyerekednek is ez lehet a normális ahogy ő lát. :( remélem azért sokat fog javulni a szeme:)
2012. márc. 3. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!