Mitől lehet, hogy a bal szemem "csak" -1,5ös, a jobb pedig -3.25ös?
Figyelt kérdés
Miért lehet ekkora különbség a kettő között?2009. jún. 6. 13:09
1/6 anonim válasza:
Nem sokáig lesz így, mert sajnos hozzá fog romlani a jobbik szemed a rosszabbhoz. Addig fog romlani, amíg ki nem egyenlítődik.
2/6 anonim válasza:
Első válaszolónak: Ez komoly ? :O Nekem az egyik szemem csak 15%os, a másik 100%.. de már tíz éve, a rossz nem javul, a jó nem romlik..
Kérdezőnek: szerintem nézesd meg még egyszer a szemed valahol máshol.. persze lehetnek ekkora különbségek.. nekem félévente lett új lencse ( anno... ) egyszer -1.5-ös köv. félévben +1.25-ös azután megint mínuszos.. szóval manapság mindent elronthatnak..
3/6 anonim válasza:
Első vagyok. Nekem ezt a szemorvos mondta, és be is jött. Nekem először az egyik -0,5 volt, a másik -1. Most már mindkettő évek óta -3, és nem romlik tovább. De azt is mondta a szemorvos, hogy jó esély van rá, hogy ekkor a dioptria esetén 40 éves kor körül újra "megjavul" a szemem, operáció nélkül.
4/6 anonim válasza:
több mint 5 éve van szemüvegem, ez idő alatt többször kaptam erősebbet. de mindig megvolt az 1 dioptria a 2 szemem között.nem kötelező egyformának lennie és az sem biztos, hogy az egyik hozzáromlik a másikhoz.
5/6 anonim válasza:
Nekem is külömböznek, de nem hogy a jobb hozzáromlott volna a balhoz, még a bal is romlott minden évben. Jövőre (nyáron) megint erősebb szemüveg kell, mind a két szememre, de szerintem a balra nagyobb dioptria emelés lesz.
6/6 anonim válasza:
Amikor én megszülettem a jobb szememen szürke- , a bal szememen zöldhályog volt. Azóta 8-szor műtöttek, most 13 éves vagyok. A jobb szememmel látok nagyjából mindent, a bal csak amolyan kiegészítés,de a jobb szemem eddig nem romlott hozzá a balhoz, pedig óriási a különbség a kettő között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!