-9-es dioptriájú szem mennyire javítható lézeres szemműtétttel? És évek múlva megint el fog kezdeni romlani?
Figyelt kérdés
Ha tudom, hogy 10 év múlva visszaromlik -5 vagy -6 dioptriára, biztos hogy nem csináltatom meg. De ha csak -2 lesz, akkor tudok szemüveg nélkül is lenni és akkor lehet, hogy megcsináltatnám. Kicsit félek a műtéttől, a mellékhatásoktól... :( de ezt elrontani nem lehet, ugye? Ennél rosszabb nem lehet a szemem?2012. febr. 2. 18:45
1/2 anonim válasza:
Üdv!
Mindent el lehet rontani, de kb 0% rá az esély.
Egyes helyeken még garanciát is adnak (ami sajnos csak abban merül ki, hogyha a kezelés nem kielégítő eredményt hoz, a második ingyenes).
Én megcsináltatnám a helyedben, főleg ha mindkét szemem olyan rossz. A lézeres szemműtétnek egy nagy hátrányáról hallottam, de nem találtam rá racionális magyarázatot:
A sötétben való látás leromlik kicsit.
Egyébként nem valószínű, hogy évek múlva leromoljon. Ha leromlik a hatás, akkor az 1-2 hónap alatt történik, de az is csak azért, mert a szem "regenerálja" magát az előző, amúgy hibás állapotra.
2/2 anonim válasza:
Nekem azt mondta az orvosom ha fiatal korban (18 körül) lézerezik meg akkor idősebb korban jelentős romlás várható,viszont ha nem lesz meglézerezve akkor idősebb korban javulás lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!