Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Budapesten, hol lehetne...

Budapesten, hol lehetne "átverés" nélkül, lencsét csináltatni?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy voltam szemészeten, van egy 7 éves szemüvegem, újat nem írattam fel, de ráírták, hogy milyen kéne, nagyjából a duplája a réginek, ha jól emlékszem: 1,5 és 3 dioptriás kellene. Lencsét akarok használni, a szemészorvos azt mondta, a régi szemüvegem arra pont jó, mikor nem hordok lencsét.

hétvégén, valamint estefele lenne ilyen.

Elmentem tehát a visionexpress-be, megkérdezni, hogy mi hogy van. Azt mondták, kellene egy olyan szemüveg, ami pont olyan mint a lencse, mert kell lencsementes napot is tartani. Én nem akarok új szemüveget.

Szóval, akinek lencséje van, hogy hordja? szeretném minnél többet mellőzni a szemüveget, tényleg csak otthon este, valamint hétvégén lenne az, hogy hordom. utcán, munkahelyen SOHA.

Nem is tudom átverésről van e szó, csak nem számoltam úgy, hogy kellene csináltatnom szemüveget is...

köszönöm.

2012. jan. 18. 11:07
 1/8 anonim ***** válasza:

Mindenképpen csináltasd meg a szemüveget is, nem akarnak átverni. Ha jól értettem itt nem fél dioptria különbségről lenne szó a szemüveg és a lencse között, hanem sokkal több. A szemednek nagyon rosszat tennél, ha a lencse után átvennéd a sokkal gyengébb szemüveget.

Ráadásul számolj azzal is, hogy tényleg nem szabad állandóan lencsét hordani, akármenniyre jó légáteresztő, olyan sose lesz, mintha anélkül élnél. Kell a "levegőzés", a pihenés a szemednek is. Arról nem is beszélve, hogy amikor megfázol pl. akkor nem ajánlatos a lencse viselése, könnyebben fogsz szembetegségeket is kapni (kötőhártya-gyulladás, árpa), akkor sem szabad lencsét viselni, ráadásul vissza is fertőződnél tőle stb. Azzal is számolj, hogy lesznek olyan reggelek, amikor nagyon nehezen tudod betuszkolni, mert be van dagadva a szemed, vagy egyszerűen csak baromi fáradt.

Egyszóval: kell egy rendes szemüveg is!

2012. jan. 18. 12:02
 2/8 A kérdező kommentje:
rendben értem, most akkor már csak azt kérdezném, hogy kell e recept új szemüveghez? vagy elviszem a szemészeti papirom akár sztk-ba akár valami nevesebb szemészetre, hogy lencsét cseréljenek?
2012. jan. 18. 13:08
 3/8 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló vagyok. Az optikus recept nélkül is csinál szemügét (pontosabban a lencsét megrendelik), csak recept nélkül nincs rá támogatás. Viszont megmondták, hogy bármit kérsz rá, akkor ugrik a támogatás, így nagyon sokan fel sem íratják a szemüveget. Én sem. mert a legtöbb szép kerethez (meg hiúságból is) lencse vékonyítást kell kérni, hogy kinézzen valahogy (van aki kér rá még védőréteget, vagy párásodásmentes védőréteget, karcmentest stb). Ha meg ilyen nagy a dioptriakülönbség, akkro szintén szükség lehet vékonyításra, mert különben kényelmetlen lesz viselni. Meg egyébként is, az ember fején ne nézzen úgy ki, mint egy szifonalj:D

Az optikában meg tudják mondani, meg általában úgy van, ha ott vizsgáltatod meg a szemedet, akkor ingyenes a vizsgálat, ha a szemüveget is ott csináltatod. A kereten tudsz sokat spórolni, a lencsén sajnos nem (úgyis megmondják, hogy milyen kell a szemedre). Nekem egy pár lencse olyan 16 ezer volt. A keretek tudnak k..va drágák lenni, főleg a márkásak.

Nekem jól jött, hogy van normális (tehát az utcán is vállalható) szemüvegem, mert én is úgy voltam vele, hogy hordja a fene, fel nem veszem társaságba, de voltak szemgyulladásaim, utazások, ahol kiszáradt , mint állat, és nem utolsó sorban nagyon spórolós időszakaim, amikor bizony inkább mást vettem a lencse helyett.

Képzeld, akkor milyen pofáraesés, ha mész lencséért+ az éves szemvizsgálatra, és közlik, hogy romlott a szemem, így új szemüveget is kell csináltatni. Alapból előfordulhat, hát még ha rontod a szemed a rossz szemüveggel.

2012. jan. 18. 18:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Ja, és optikába menj, a szemészeten nem csinálnak szemüveget :) Ott legfeljebb vizsgálnak + felírják! az ismerős körben kérdezősködj, hogy a lakhelyeden melyik a megbízható, jó árú optika! (az Ofotért pl. ne az első utad legyen..)
2012. jan. 18. 18:40
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm, akkor lesz hemüveg is :\ bár ne lenne :D
2012. jan. 18. 19:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem kell szemüveget csináltatnod csak azért hogy esténként otthon hordd, semmi értelme nincs. Nekem is van 8-9 éves gyenge szemüvegem, azt sem sűrűn használom. Egész nap kontaktlencse van a szememben, este meg csak alváshoz veszem ki. Évek óta ez így működik, a szememmel sose volt baj. Sose kellett szemüveg semmihez. Ha kéne akkor meg ott a régi. Visionexpresszben az emberre akarnak erőltetni mindent, ez a munkájuk, hogy eladjanak. De felesleges szemüveg. Nem fogod hordani. Szerintem. De döntsd el te hogy szükséged lesz-e rá.
2012. jan. 19. 01:40
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm, nos úgy vagyok vele, hogy igazad van, csak nem tudom, hol lehetne csináltatni kontaktlencsét :\ hol érdemes.
2012. jan. 19. 10:08
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is kontaktlencsém volt 12 évig. Mindig megcsináltattam a szemüvegeket, amiket felírtak de sosem használtam őket. Éjszaka, alvás előtt itthon inkább nem láttam élesen a dolgokat, minthogy felvegyem őket. A kontaktlencse benn volt addig amíg élesen akartam látni, dolgozni, tanulni stb. Sztem teljesen fölösleges, neked még jó is a szemed, nekem hatos volt és nem hármas...

A szemüvegek amúgy is drágák egy teljesen átlagosat csináltattam 30000ért. Inkább akkor tedd félre és műtesd meg 1-2 év múlva lézerrel a szemed! Pár év alatt megtérül!

És a lényeg! Nekem a kontaktlencsét sok helyen kiadták úgy, hogy csak besétáltam és kikértem. De előtte mindenféleképpen méresd meg a szemed egy optikussal, mert a lencsék gyengébbek szoktak lenni, mint a szemüvegek!

2012. jan. 19. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!