Ez mi lehet? FONTOS! ( pirosság, szárazság, szemsarok )
Figyelt kérdés
A szemem (külső)sarkába kb. egy hete "göröngyös", piros, és száraz kicsit fáj, mikor meghúzom ott a bőrt de ez várható ha ki van száradva a bőr.. Mind a két szememnél kijött de a baloldalinál sokkal de sokkal erősebben! Mitől lehet? Kenegettem testápolóval de nem nagyon javított rajta. A sminket esténként mindig lemosom sminklemosótejjel.2012. jan. 14. 10:13
1/8 anonim válasza:
Lehet ekcéma, próbáld meg napoztatni, sminket a szemednél felejtsd el, helyette körömvirág krémmel kenegesd napi 2-3 alkalommal és menj orvoshoz, az tudni fogja, mi a helyzet.
21F
2/8 anonim válasza:
Lehet sminkallergia is, egyik barátnőmnek is volt ilyen, váltottál mostanában márkát? Kicsit pihentesd szerintem, csak alapsminket rakj fel, vagy azt se (tudom,tudom, nőnek ilyet mondani :D ), kamillás teával "kenegesd", ha nem múlik akkor szerintem menj el bőrgyógyászhoz.
3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!:)
Márkát nem váltottam, most jött ki.. :( De a körömvirágos kenegtést kipróbálom:)
2012. jan. 14. 10:37
4/8 anonim válasza:
Mivel télen a széltől, hidegtől, száraz levegőtől kiszárad szemed, ettől könnyezhetsz egy kicsit jobban ami ugye a szemed sarkára "kiül". Mivel a könny sós, ezért az ottani érzékeny bőrt hamar kiszárítja, főleg télen amikor is jobban szárad szárad az ember bőre. Műkönnyet használj a száraz szem érzés megszüntetésére és kenegesd az előbb említett körömvirággal krémmel. (furcsán hangzik de a száraz szemnek a könnyezés is lehet tünete nemcsak a szúró érzés) Jobbulást :)
5/8 A kérdező kommentje:
elmuult:) vagyis már régebben csak msot irok:) sminkallergia.. pedi eg yideje hazsáltam ezt..:)
2012. jan. 28. 12:10
6/8 anonim válasza:
megkérdezhetem milyen márka ? mert nekem Avon okozta az allergiát :O
7/8 A kérdező kommentje:
Nekem az Essence ecsetes tus festékje sminkje ne mtudom hogy helyes ezt mondani :D Az okozta... Persze nem a mostani " kollekcióból" már hanem a régebbi, világoskék kupakos, fekete tégelyes tusa:)
2012. aug. 3. 18:09
8/8 anonim válasza:
Persze, szerintem lehet, most nem a márkákat akarjuk lejáratni, legalábbis nekem nem célom !
Biztos van valami összetevő amire én allergiás vagyok az Avonban, mert az összes termék nálam bőrírritációt okoz, csak sajnos nem jövök rá mi az, mert így kísérletezgetnem kell , hogy hátha ebben vagy abban a termékben az nincs benne :O Allergológus nem mond semmit :O Marad a természetes alapú kencefice család :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!