Kontaktlencsét szeretnék, mi kell hozzá?
Tegnap voltam szemészeten, nem írattam fel új szemüveget, hiszen lencsére váltanék. Innen hogyan tovább? Elmegyek pl. a VisionExpressbe és megcsináltatom? Nem kell a szemészettől (SZTK) valami papír, recept, vagy valami? Vagy elég ha viszem magammal azt a papírt, amit adtak? Rajta van, hogy milyen szemüvegem van, és milyen kéne.
Megvizsgálták a szemem, hogy lehet-e lencsét hordanom, belevilágított meg minden, azt mondta nincs akadálya.
Csak nem tudom kell e pl: recept :\
Köszönöm, további szép napot :)
vidd magaddal a papírt a biztonság kedvéért, bár az optikusoknál komolyabb gépek vannak, mint az SZTK-ban... :D
elmész, megmérnek egy csomó mindent, ez kb 30-40 perc,
majd kiválasztják a megfelelő dioptriát a lencséhez (eltérhet a szemüvegétől egy negyed dioptriával)
aztán elmondják h milyen márkájú és időszakú lencsék vannak, te választasz az anyagi helyzetednek megfelelően és kapsz egy próbalencsét
ezt beteszik, majd megtanulod ki és berakni
ha megy, egy két napig azt használod h minden rendben van-e, ha igen, mehetsz lencsét és folyadékot vásárolni
még annyi, hogy érdemes törzsvásárlói kártyát igényelni
recept pedig nem kell, semmi beutaló vagy ilyesmi, de azért a papírodat vidd magaddal meg a személyes irataid
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!