Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Megkaptam életem első kontaktl...

Megkaptam életem első kontaktlencséjét, de bajban vagyok, hogyan csináljam?

Figyelt kérdés

Eddig szemüveget hordtam, és most váltottam lencsére, tegnap voltunk az optikában, ahol elmagyaráztak mindent, egyszer betettük, és kivettük a lencsét, megvizsgálta a szemem, szóval minden rendben volt. Nagyon jó érzés volt, hogy szemüveg nélkül láttam a táblát.:)

Most itthon kellene gyakorolnom, hogy beteszem, meg kiveszem, de nem igazán megy.

Bepislogok, és nem merem odatenni a szememhez:S Hogyan győzzem le ezt?

2011. dec. 29. 10:36
 1/6 bánomisén ***** válasza:

Ezt csakis úgy, hogy erőt veszel magadon. Senkinek sem egyszerű eleinte betenni és kivenni a lencsét, de ezt is meg lehet szokni.

Tedd a középső ujjad hegyére a lencsét, a mutatóujjaddal és a másik kezeddel pedig húzd szét a szemhéjadat alul és felül, akkor nem tudsz pislogni és könnyebb is berakni a lencsét, mert nagyobb a hely. Csak bátran, semmi bajod nem lesz :-)

2011. dec. 29. 10:44
 2/6 anonim ***** válasza:
2011. dec. 29. 17:39
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi, bár azóta már beletettem (úgy egy óra alatt:)).

Kivenni nehezebb volt, kicsit bele is kaptam az egyik szemembe:S

2011. dec. 29. 21:43
 4/6 bánomisén ***** válasza:
Csak gyakorold szorgalmasan, egy-két nap és már észre sem veszed, amikor beteszed és kiveszed, úgy belejössz. Mind így kezdtük, szerintem nem nagyon van olyan ember, aki ne imádkozott volna legalább egy órát, amikor először kettesben maradt a lencséivel :-)
2011. dec. 30. 09:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Ne följ semmit, menni fog! Gyakorolni kell csak. Meglátod, hogy rövidesen már rutinosan fogod tudni pár másodperc alatt ki-be rakni. Ami a pislogást illeti, ez a reflex is gyengülni fog és nem fogod "lepislantani" a kontaktlencsét az ujjadról.
2011. dec. 31. 00:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem 1 hét volt, mire belejöttem. Az elején sokszor 1-1,5 órát is igénybe vett, nagyon ideges voltam már miatta. :)
2012. jan. 1. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!