Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Volt már valakinek kétoldali...

Volt már valakinek kétoldali uveitise vagy pars planitise?

Figyelt kérdés
Ha igen, hogyan kezelték?
2011. dec. 13. 22:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem sajnos volt :S Bár talán még a szerencsésebbek közé tartoztam, ugyanis megúsztam a tablettás szteroid kezelést. Nekem indometacinum, dalacin tabletta, szemcseppnek pedig először maxidex volt, de azt nem bírta a szemem úgyhogy flucon lett belőle (ezek szteroid cseppek voltak) Végül pedig, amikor lement a gyulladás (kb. 6 hónap) voltaren szemcsepp. A látásom nem romlott. de holnap megyek éves kontrollra és majd kiderül. Kitartást neked! Tudom, milyen érzés :(
2011. dec. 13. 23:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: nekem érhártyagyulladásom volt.
2011. dec. 13. 23:10
 3/5 A kérdező kommentje:

Remélem nem lesz veled semmi gond.

Hát én most Medrolt szedek és immun szupresszánst és valami újfajta szemcseppet akarnak adni amit csak most kezdenek el forgalmazni. :/

2011. dec. 14. 14:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem rosszabodott, sőt a szemész szerint javult, ami a homályokat illeti, mert én ilyen kis fekete pontokat is látok még de már nem zavar. Örülök, hogy nem autoimmun alapon jött elő ez nekem, bizonyíték erre hogy egy év alatt nem jött vissza. Csak arra kell vigyáznom, hogy ne gyengüljön le az immunrendszerem nagyon, mert nekem a gyenge immunrendszer (ami az egyetem alatti stressztől és magánéleti gondokból alakult ki) miatt betegedett meg a előbb a fülem, nátha és ez ráment szememre. Nagyon fontos, hogy pozitívan állj hozzá, mert nekem is akkor kezdett el rohamosan javulni, amikor lenyugodtam, megoldódtak a problémáim. Neked mitől alakult ki? Mire kell figyelned? Nekemis medrolt akartak, sőt be akartak fektetni infúzióra.. de úgy döntöttek h előbb kipróbálják azokat a gyógyszereket amit az előbb leírtam. A legjobbakat kívánom, és mielőbbi jobbulást neked!
2011. dec. 14. 14:25
 5/5 A kérdező kommentje:

Engem már kétszer is befektettek múlt évben 10 napig most pedig 8 napig voltam kórházban. Először csak napi egyszer kaptam infúzióban, amikor peddig másodszorra voltam a kórházban akkor naponta 4 óránként kaptam. Most pedig megy a medrol, de már csak 6 mg/nap. Nekem autoimmun mert már 3-szot is visszajött. És most autoimmunként is kezelik, mert immunszupresszánst kapok rá ( olyan gyógyszer ami legyengíti a szervezetemet, hogy ne tudja megtámadni önmagát).

Sajnos nem tudom mitől jött ki. Gondlom a sok stessztől,depressziótól.De szerencsére most még csak gimis vagyok, úgyhogy erre az évre a félévtől magántanuló leszek, és nagyon remélem, hogy meggyógyulok. :/

2011. dec. 15. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!