Új kontaklencse, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Kontaklencse fajtát váltok, viszont ez az utolsó darab csak 2 hete van benn, még hordhatnám 2 hétig.
A próbalencsét ma kaptam viszont pazarlásnak érezném csak így kidobni a régit (az újabbik drágább is...)
Ha a régit beteszem folyadékban a tokba, lehordom a próbalencsét, akkor 1 hónap után visszatehetem a régi fajtájút még 2 hétre?
2011. dec. 13. 21:05
1/3 anonim válasza:
Nem. A havi kontaklencs felbontás után egy hónapig jó. Nem amíg hordod egy hónapig. Sajnos ha már volt benn a szemedben a baktériumok ott vannak rajta, és már oxigén is érte, ezért elkezd "romlani". Hiába nem rakod be a szemedbe a folyadékban attól még rajta lesznek a bacik.
2/3 anonim válasza:
Bármelyik lencsét akár túl is lehet hordani 1 hónappal gond nélkül. Ha meg csak áll a folyadékban nem történik semmi vele. Nem romlik semmiképp.
3/3 anonim válasza:
2. válaszadó, nekem ha egy héttel túlhordom a havi lencsém, már nehezebb be meg kitenni, könnyeben szakad és gyorsabban kiszárad a szemem. Nem éri meg reszkírozni, hiszen ha a szemeden lévő nyálkahártya nem jut a levegőből elég oxigénhez, akkor hegesedhet, és javíthatatlan homályos látás alakulhat ki.
Szóval ne hordjátok túl a lencséket. Nem véletlen havi cserére csinálták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!