Mi lehet ez? Meg van dagadva az alsó szemhéjam.
Figyelt kérdés
Ma vettem észre hogy ha pl megdörzsöltem a szemem, fáj alul, majd később észrevettem, hogy picit szemem belső felénél az alsó szemhéjam meg van dagadva, kívül és csak az egyik. Ezen kívül az ér lüktet néha vagy mi, amit már régen is tapasztaltam néha, de ez a kettő megijeszt, mi lehet ez? Nagyon kéne félnem? (Nem színeződött el, viszont volt rajtam smink, mint máskor, de most leszedtem arról a szememről.)2011. nov. 26. 00:25
1/3 anonim válasza:
Nem kell félned.
Nincs összefüggés, az ér a fáradtságtól lüktet, aludd ki magad.
A dagadás és a fájdalom nagy valószínűséggel árpa.
Nem annyira súlyos, hogy ügyeleten fogadjanak vele, de ha hétfőig nem múlik el, hétfőn a szemészeten kezdj, kapsz rá krémet és cseppet. Ha tovább vársz, rosszabbak lesznek az esélyeid, és lehet, hogy le kell szedni. Jó esetben a krémtől elmúlik.
Hétfőig naponta sokszor töröld át langyos kamillateával, nekem elég szokott lenni, ha időben elkezdem használni. Meginni nem kell a kamillát, úgy nem hat az árpára, viszont szárít (belül is).
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Az a gond, hogy kamilla nincs itthon, viszont ha hétfőig nem látok javulást, akkor megyek orvoshoz mindenképp. Egy kérdés még: Használhatok szemceruzát és szempillaspirált ott?
2011. nov. 26. 00:51
3/3 anonim válasza:
Ne használj míg a gyulladás el nem múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!