Jó úton járok a szemtornával?
jelenleg -4 dioptriás rövidlátásom van utánanéztem a látástréningnek/szemtornának és különféle elméleti/anatómiai feltevések tudatában belevágtam a sűrüjébe. Sikerült visszaszoknom a 4,5 dpt szemüvegemről a 4dpt-re majd folytatva tovább a látótávolságom bal 27 jobb 28 cm-re növekedett.
akövetkező elméleteket próbáltam ki
1. fókuszálási gyakorlatokkal a gyűrűs sugárizom mozgástartományának megnövelése. Néhány intenzív gyakorlattal később a sugárizmot valamennyire tudatosan tudtam mozgatni és ahogy olvastam a telefonról az internetet egyre távolabbról tudtam olvasni a szöveget percek leforgása alatt viszont. A látótávolság kitolódása megált
2. szemgolyó összepréselése a külső szemizmok mozgatásával és a szemtengely lerövidítése nem jött be
3.gingko biloba kivonattal tágitani az ereket és a szem folyadékelvezetésének javításával csökkenteni a szemnyomás + hidegvizes borogatás nem jött be a szemnyomás órákkal később visszáll
4. vagy 1. a sugárizom mozgatásával a többletfolyadék kipumpálása a szemből rendszeres gyakorlással alacsony nyomás fenntartása így a szemgolyó összébb húzódhat.
Vélemény?
Az első hozzászólónak:
180 fok cylinder, fénytörés, kancsalság,
jobb szem: +6.0 D
bal szem: +5.5 D
Ezek voltak a paramétereim fél éve!
Most: ( lézeres szemvizsgálat igazolta )
Fénytörés: nincs
Kancsalság: nincs
Jobb szem: +2.75 D
Bal szem: +2.75 D
A főorvos vizsgált meg, akihez egyébként 12 éve járok, és azt mondta, idézem:
"Marika csináljon már ezzel a fiúval még egy lézerest, mert elromlott a gép talán.. kalibrálni kellene?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!