Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Jó úton járok a szemtornával?

Jó úton járok a szemtornával?

Figyelt kérdés

jelenleg -4 dioptriás rövidlátásom van utánanéztem a látástréningnek/szemtornának és különféle elméleti/anatómiai feltevések tudatában belevágtam a sűrüjébe. Sikerült visszaszoknom a 4,5 dpt szemüvegemről a 4dpt-re majd folytatva tovább a látótávolságom bal 27 jobb 28 cm-re növekedett.

akövetkező elméleteket próbáltam ki

1. fókuszálási gyakorlatokkal a gyűrűs sugárizom mozgástartományának megnövelése. Néhány intenzív gyakorlattal később a sugárizmot valamennyire tudatosan tudtam mozgatni és ahogy olvastam a telefonról az internetet egyre távolabbról tudtam olvasni a szöveget percek leforgása alatt viszont. A látótávolság kitolódása megált

2. szemgolyó összepréselése a külső szemizmok mozgatásával és a szemtengely lerövidítése nem jött be

3.gingko biloba kivonattal tágitani az ereket és a szem folyadékelvezetésének javításával csökkenteni a szemnyomás + hidegvizes borogatás nem jött be a szemnyomás órákkal később visszáll

4. vagy 1. a sugárizom mozgatásával a többletfolyadék kipumpálása a szemből rendszeres gyakorlással alacsony nyomás fenntartása így a szemgolyó összébb húzódhat.

Vélemény?

2011. nov. 18. 14:06
 1/4 anonim ***** válasza:
43%
Az ilyesmire nekem egy szemész azt mondta, hogy butaság, és nem működik. Én már akkor is hajlottam rá, hogy téved, de igazán jó eredményekről még nem hallottam. A fókuszálási gyakorlat az, ami szerintem is segíthet. Évek kellenek hozzá, és max 1-15 dpt-t javulhat az ember szeme. Talán.
2011. nov. 18. 14:12
 2/4 A kérdező kommentje:
4,5 keretem kezdett már lassan elhasználódni valószínűleg ha akkor megyek el szemészhez kaptam volna 5öst vagy 5,5öst nyilván akkor kellett volna kipróbálnom ezt a módszert amikor a szemüveg viselése elősször szóba került de ez is eredmény ami azt jeleni ha idejében cselekszünk akkor nemlessz belőle szemüveg
2011. nov. 18. 14:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Az első hozzászólónak:

180 fok cylinder, fénytörés, kancsalság,

jobb szem: +6.0 D

bal szem: +5.5 D

Ezek voltak a paramétereim fél éve!

Most: ( lézeres szemvizsgálat igazolta )

Fénytörés: nincs

Kancsalság: nincs

Jobb szem: +2.75 D

Bal szem: +2.75 D

A főorvos vizsgált meg, akihez egyébként 12 éve járok, és azt mondta, idézem:

"Marika csináljon már ezzel a fiúval még egy lézerest, mert elromlott a gép talán.. kalibrálni kellene?"

2011. dec. 5. 15:27
 4/4 anonim ***** válasza:
43%
De azt is mondd el, hogy hogyan csináltad!
2011. dec. 5. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!