Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A tompalátást lehet gyógyítani?

A tompalátást lehet gyógyítani?

Figyelt kérdés
27 vagyok és a jobb szemem tompa. Időnként szoktam néha használni, hátha erősödik. Van rá esély hogy ugyanolyan erős legyen mint a bal szemem? Ha egyáltalán nem használnám megvakulnék rá? És ha csak azt használnám megerősödne?
2009. máj. 8. 19:20
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
A tompalátás 2 éves korig gyógyítható, utána már sajnos nem.Az agy fokozatosan kizárja a látásból azt a szemet,ami így egyre gyengébb lesz. A páromnak is ez a baja,és gyógyíthatatlan.Együtt kell ezzel élni,és kerülni a veszélyes szitukat, óvni az ép szemet. Ja, ő autót sem vezet,mert nagyon veszélyes lenne.
2009. máj. 12. 14:08
 2/9 A kérdező kommentje:

Hogyhogy kerülni kell a veszéley szitukat? miért baj az autóvezetés? Ennyire komoly ez?

Ha az ép szemem megvakulna, a másik helyrejönne? (mert nem érzem hogy romlana a rosszabbik szememen a látásom)

2009. máj. 12. 16:00
 3/9 anonim ***** válasza:
A rossz már SOHASEM fog helyrejönni!!Az agyad nem használja a látáshoz!Ha a jó szemed elveszíted, félvakon fogsz élni,mert a másik sem fog már jól működni.Ha nincs térlátás-márpedig tompalátással nincs rendes, akkor veszélyes vezetni, mert nem veszel észre időben dolgokat.Tényleg ennyire komoly, sajnálom.
2009. máj. 12. 21:14
 4/9 A kérdező kommentje:
:(
2009. máj. 14. 10:49
 5/9 anonim ***** válasza:

szia!

nekem is ez a bajom,19 vagyok,pici korom óta kancsal.13 éves koromig két szemüvegen voltunk,hogy használjam a tompa szememet is,azzal addig jól is láttam.aztán áttértünk 1 szemüvegre,amikor nagyobb lettem,és rohamosan romlott a helyzet.egy ideig állandó munkával lehet javítani a dolgon,mert alapvetően az a szem is képes látni,csak az agy blokkolja a képet.(legalábbis kancsal szem esetében,de ha neked nem ilyen gondod van,bocsi)

aztán sok időnyi nem-használat után fokozatosan elhalnak a látóidegek,és a tompalátás visszafordíthatatlan lesz.sajnos

azért próbálkozni szerintem mindig kell,vannak még csodák,bár 100% már sosem lesz,az biztos.szemtornát próbáld ki szerintem,állítólag nagyon jó,ártani meg nem árthatsz vele!

2009. máj. 30. 18:10
 6/9 anonim ***** válasza:
sztm meglehet javítani, ne add fel, énis épp most kezdtem bele egy tornába, miután elolvastam a "Tökéletes látás szemüveg nélkül" c. könyvet... A lényeg annyi, hogy a jó szemedet sűrűn lekell takarnod, és a rosszabbikkal különféle tornákat kell csinálnod. Olvastam már sok érdekes cikket erről a dologról, és azzal a módszerrel, ami a könyvben van, helyrejöttek a szemek 1hónap-2év alatt! Sok idő, de megéri. Szerintem próbáld ki teis! Egyébként egy nagyon pici javulást mintha éreznék, bár nembiztos, nemrég kezdtem bele, de szerintem nekemis -egy idő után biztos- rendbe fog jönni a szemem...
2009. jún. 2. 16:30
 7/9 A kérdező kommentje:

Megszereztem azt a könyvet, és megpróbálom!...

Köszi!

Köszi a bálaszokat mkinek!

2009. jún. 3. 19:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Na? Használt a könyv? Nekem is ez a bajom, ezért nagyon érdekelne az eredmény.

2010. nov. 24. 09:28
 9/9 anonim ***** válasza:
2013. febr. 11. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!