Miért nem engedik meg a lencsét? Télleg ilyen rossz?
Figyelt kérdés
Júliusban leszek 15, most megyek új suliba (gimibe), és rövidlátó vagyok.1-2 évig használtam a szemüveget, de gyülölöm.Rosszul érzem benne magam, de viszont nem látok messzire (suliba táblát, stb..)Próbálkoztam a szüleimnél, hogy engedjék meg a kontaklencsét, de nem engedik, mert azt mondják, kicsi vagyok hozzá, túl sok probléma van vele.Viszont most, hogy megyek gimibe, muszáj lenne vmit csinálnom, mert a táblát se fogom látni, messzire homályosan látok..:S Viszont szemüveget nagyon nem szeretnék, mert rosszul érzem benne magam, félek, h kinevetnének..vagy nemtom.De szüleimet nem igazán tudja érdekelni, vagyis hát azt mondják muszáj lenne hordanom, mert nekem is rossz, h alig látok messzire, de nem akarok szemüveget.Most mit tegyek?2009. máj. 2. 23:36
1/5 anonim válasza:
Nem értem miért nem akarsz szemüveget... Nagyon csinos tud lenni, és középsuliba már nem óvodások járnak, hogy csúfolódjanak. Hidd el, egyáltalán nem ciki a szemüveg.
Én szemüveges vagyok, de próbáltam már a kontakTlencsét, de nem szerettem, kényelmetlennek éreztem, és túl sok baj van vele.
2/5 anonim válasza:
A lencsehasznalat rutin egy ido utan. Viszont ha nem tul gyenge a szemed, akkor tenyleg erdemes varni vele, mert azt mondjak, hogy nem tesz jot a novesben levo szervezetnek.
3/5 anonim válasza:
méghogy kicsi vagy? én 12 éves vagyok és úgy pakolom ki be a lencsét hogy csak na! ez marhaság! ez nem korfüggő! ha bírja a szemed és tisztán tartod semmi baj nem történhet!
4/5 anonim válasza:
Én is évekig hordtam lencsét, de megbetegedett tőle az egyik szemem, tehát pártolni nem fogom. Nem értem miért nem akarsz szemüveget hordani, mert nagyon jókat lehet kapni. Sokan már csak divatból is hordják...
5/5 anonim válasza:
a 3. válaszolónak üzenem h 15 évesen voltam szemésznél és aztmondta 16 éves kortól már hordható kontaklencse ugyh ne vegye ezt annyira magátólérthetődőnek h neki már 12 évesen van. A szemüveg szuper dolog csak meg kell találni azt ami jól áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!